Elbphilarmonie!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya’nın Hamburg şehrindeki G20 zirvesindeyiz. Dünyanın kaderini etkileyen liderler bir arada. Buradaki ülkeler dünya ekonomisinin yüzde 80’ine karşılık geliyor.Erdoğan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya’nın Hamburg şehrindeki G20 zirvesindeyiz. Dünyanın kaderini etkileyen liderler bir arada. Buradaki ülkeler dünya ekonomisinin yüzde 80’ine karşılık geliyor.

Erdoğan zirvelerin en kıdemli devlet adamlarından biri. Kesintisiz olarak 2002 yılından bu yana en önemli buluşmalarda yer aldı. Erdoğan’ın rahatlığını aile fotoğrafındaki beden dilinden de anlamak mümkün.

Yıllardır uluslararası zirveler izlerim. Hamburg’taki G20 kadar göstericilerle polisin gergin şekilde karşı karşıya kaldığı bir etkinlik hatırlamıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğinde Antalya’da yapılan G20 son derece yumuşak bir atmosferde geçmişti. Çin’deki zirvede de olay çıkmamıştı.

Oysa farklı gruplar Hamburg’u cehenneme çevirdi. Otomobil galerisini yakıp onlarca Porsche’yi ateşe verdiler, bankalar, mağazalar vandalizmden nasibini aldı. Delegeler, gazeteciler, ziyaretçiler 2 gün otellerine hapsoldu. Çok sınırlı şekilde dışarı çıkabildiler. Hatta ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump’ın bile bir ara gösteri yoğunluğu nedeni ile otelden ayrılması mümkün olmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar