%30’la oynuyor

Hazırlık maçlarındaki performansın bize söylediği; Fenerbahçe henüz yüzde 30 ile oynuyor. Bunun birçok nedeni var... Öncelikle mantalite değiştiriyorlar. Buna uyum sağlamaya çalışırken, antrenman...

Hazırlık maçlarındaki performansın bize söylediği; Fenerbahçe henüz yüzde 30 ile oynuyor. Bunun birçok nedeni var... Öncelikle mantalite değiştiriyorlar. Buna uyum sağlamaya çalışırken, antrenman ağırlığı beraberinde yorgunluğu getiriyor. Oynadığı maçların hiçbirinde de ideal 11'le sahada olmadılar. 5 maçın özetinde geçen sezonlarda var olan sorunların da çözülemediği ortada. Fakat bunu çözmek adına temellerin atıldığını, prensiplerin konulduğunu, sistemin ve oynayış biçiminin belirlendiği ve bunun için oyuncuların ikna edildiğini de fark ettik.

TAKIMI EKONOMİK KULLANDI
Geçtiğimiz sezon evinde 19 puan kaybeden bu takımın en önemli sorunu, rakip ceza alanına etkili pas üretememekti. Dolayısıyla pozisyon sorunu yaşadığı gibi kapanan takımlar karşısında da Lens dışında alternatif üretemedi. Hazırlık maçlarında da aynı görüntünün devam ettiği görüldü. Orta sahanın mücadele kalitesi yüksek olmasına rağmen pas ve "farklı" oyuncu kalitesi değişmedi. Mehmet Ekici'nin sakatlanması da bu görüntünün bir başka nedeni. İki günde bir maç periyodunda Aykut Kocaman, takımını ekonomik kullanmak zorundaydı.

İKİ YILIN ETKİSİ VAR
Kocaman'ın şu tespiti çok önemli; "Önemli bir özgüven eksikliğimiz var." Sahadaki grubun risk almadan oynaması, pas isterken sürekli tereddüt yaşaması, öne koşularda hep üç kere düşünmesi bu görüşü doğruluyor. Rakibinden önce bu "korkuyu" yenmesi gerekiyor. İki yılın etkisini ve oyunculardaki yıpranmayı kaldırmak kolay değil. Üst üst kazanmaları ve onlara inanan bir taraftar grubu bulmaları şart. Bunu başardıkları anda eşik atlayacaklar ve çok hızlı bir yükselişe geçeceklerdir.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
F.Bahçe’nin kulübesi yetersiz kaldı! 19 Nisan 2024 | 356 Okunma Zor günler kahramanlar ister 15 Nisan 2024 | 149 Okunma Analizler! 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Neresini tutsanız elinizde kalıyor! 08 Nisan 2024 | 235 Okunma İronik maç 04 Nisan 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar