‘Var olma’ kavşağı

YENİ ŞAFAK iktidara -çok- yakın bir gazete.Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül’ün köşesinden yansıttığım aşağıdaki satırlar -herhalde- sadece “kendi kişisel”...

YENİ ŞAFAK iktidara -çok- yakın bir gazete.
Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül’ün köşesinden yansıttığım aşağıdaki satırlar -herhalde- sadece “kendi kişisel” görüşleri değil.

Zaten o da “çoğul” ifadeyle noktayı koyuyor; “Ne sanıyorsunuz bu ülkeyi, bu milleti, bu devleti? Aptal mıyız?”
Yazısının başlığı “TEHLİKELİ CÜMLELER!”
......................
......Kobani’de savaşanlarla Cizre’de savaşanların aynı insanlar olduklarını, aynı savaşın parçası olduklarını kavrayamayan mı var?
Kuzey Suriye koridoru projesiyle Türkiye’nin güneydoğu bölgelerindeki işgal girişiminin tek merkezden yönetildiğini, bu koridor haritasının bir süre sonra sınırın Türkiye tarafında da oluşturulacağını hâlâ fark etmeyen mi var?

NE YANİ, BİZ APTAL MIYIZ!
Ne sanıyorsunuz bu ülkeyi, bu milleti, bu devleti? Aptal mı?
Bir sahtekârlık üzerinden, bir riyakârlık üzerinden, bir kirli kampanya üzerinden zihinleri bulandırıp Türkiye’yi oyalamak, milletin kafasını karıştırmak, bir belirsizlik ortamı üretip puslu havada harita çalışması yapmak ve hepimizi aptal yerine koymak nasıl da küçültücü, aşağılayıcı bir tavır.
.......................
Karagül Ankara’daki değerlendirmelerin işaretini “PYD’nin Akdeniz’e uzanan kantonlar zinciri haritasının bir süre sonra Türkiye tarafında da oluşturulması” ifadesiyle veriyor.
Yani...
Suriye’den sonra “3’üncü cephe Türkiye tezgâhı alarmı...”
Zaten bunu da açıkça yazmış “3’üncü cephe tezi tutmayacak. Türkiye’nin siyasi aklı bütün bunları okuyabilecek kabiliyete ve tecrübeye sahiptir....... Bütün bu projeleri geliştirenler Türkiye’nin bu aklını ya küçümsüyor ya da iyi bilmiyor demektir.”
.......................
Bu tepki satırlarının nedeni Amerika’nın “PKK terör örgütüdür, PYD’yi ise bize göre terör örgütü değildir. IŞİD’e karşı başarıyla savaşan ortağımızdır. Destekledik ve desteklemeyi sürdüreceğiz” açıklamaları.
Satırlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ey Amerika” diye başlayan söylemleriyle örtüşüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Netzah Yehuda taburu 23 Nisan 2024 | 175 Okunma Misilleme sarmalı 18 Nisan 2024 | 198 Okunma ‘Caydırıcı olsun ama tırmandırmasın’ 17 Nisan 2024 | 153 Okunma İran’ın savaş makinesi 14 Nisan 2024 | 254 Okunma Laiklik günü... 12 Nisan 2024 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar