Rusya “güney komşumuz”

TÜRK hava sahasına -birkaç dakika bile olsa- giren iki MİG-29 Rus jeti “önemli ve duyarlı” işarettir. Güney sınırımızın Afganistan ve Pakistan arasındaki“netameli” Peşaver bölgesine...

TÜRK hava sahasına -birkaç dakika bile olsa- giren iki MİG-29 Rus jeti “önemli ve duyarlı” işarettir.

Güney sınırımızın Afganistan ve Pakistan arasındaki“netameli” Peşaver bölgesine dönüşme riski daha da çok boyutlu ve katmanlı bir tehlikeye dönüşmekte.


Gerçekten...

Türk ve Rus savaş jetleri radarları birbirine kitlenmek gibi bir “ilk ön çatışma” durumuna gelmiş bulunuyor.

Türkiye “Daha önce açıklanan angajman kuralları geçerlidir, hangi devletin olursa olsun bu kuralı ihlal edenlere gereken yapılacaktır”açıklamasıyla“sertlik dozu hayli yüksek” bir “memorandum”vermişse bu artık “Tekrarında vururuz” uyarısıdır.

Şimdilik“gerilim” aşılmış görünüyor.

Çünkü...

Ankara’daki Rusya Büyükelçisi’nin Dışişlerine çağırılarak bu bildirimin yapılması... Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu’nun, “Rus mevkidaşı Lavrov’a durumun kaygı verici olduğunu söylemesi...” Rusya Dışişleri’nin de “sehven (kasıt dışı) olmuş”cevabı ortalığı yatıştırdı.

Fakat...

Amerika Savunma Bakanlığı Sözcüsü bu görüşü paylaşmıyor; “sehven olamaz!..”

Peki...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Netzah Yehuda taburu 23 Nisan 2024 | 237 Okunma Misilleme sarmalı 18 Nisan 2024 | 200 Okunma ‘Caydırıcı olsun ama tırmandırmasın’ 17 Nisan 2024 | 154 Okunma İran’ın savaş makinesi 14 Nisan 2024 | 255 Okunma Laiklik günü... 12 Nisan 2024 | 92 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar