Mustafa Koç ailesiyle denizlerde buluşacak

Deniz Temiz Derneği’nin (TURMEPA) kurucusu babası Rahmi Koç gibi deniz tutkunu olan Mustafa Koç, eşi Caroline Koç ile kızları Esra ve Aylin’in isimlerinin baş harflerinden yola çıkarak teknesine CARESSA K adını...

Deniz Temiz Derneği’nin (TURMEPA) kurucusu babası Rahmi Koç gibi deniz tutkunu olan Mustafa Koç, eşi Caroline Koç ile kızları Esra ve Aylin’in isimlerinin baş harflerinden yola çıkarak teknesine CARESSA K adını vermişti.



Mustafa Koç’un CARESSA K’dan sonra dünyanın en büyük tankerlerine kızları Esra ile Aylin’in ismini verdiğini daha önce yazmıştım.
Koç Holding’in ticarî ve askeri gemiyle süperyat sektöründe faaliyet gösteren şirketi, RMK Marine’in Tuzla’daki tersanesinde inşa ettiği tankerler, ocak 2014’te törenle denize indirilmişti.



Filosunda Caroline, Esra ve Aylin adlı gemileri olan Ditaş, 2016 yılında kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mustafa Koç’u ailesiyle denizlerde buluşturacak.
Ditaş, Mustafa Vehbi Koç’un adını verdiği petrol tankeri olarak projelendirilen gemiyi denize indirmeye hazırlanıyor. Mustafa Koç’un adını taşıyan geminin Koç Holding’in kurucusu merhum Vehbi Koç’un eşi Sadberk Koç’un da adının verildiği ikinci bir tankerle birlikte yapımı devam ediyor.



Dalmaya aşıktı

Caroline Koç, Mustafa Koç anısına hazırlanan ve işadamının deniz tutkusunu anlatan “Silent World” (Sessiz Dünya) adlı kitabın girişinde, “Eşim Mustafa dalmaya âşıktı. Dalmak ona dış dünyadaki her şeyi unutturur ve tanıklık ettiği deniz altındaki eşsiz doğanın mutluluğunu yaşatırdı” diye yazmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rahmi Koç modası izmir’de 28 Temmuz 2017 | 664 Okunma Mustafa Koç ailesiyle denizlerde buluşacak 27 Temmuz 2017 | 369 Okunma Bu nikâha devlet şahit 26 Temmuz 2017 | 218 Okunma 5 yıldızlı lezzetler 25 Temmuz 2017 | 197 Okunma Yeni koleksiyon tanıtımı 22 Temmuz 2017 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar