Çocukluğumuzdaki ‘Örümcek Adam’a ne oldu?

Marvel Sinematik Evreni'nde geçen ilk 'Örümcek Adam' filmi 'Eve Dönüş', bu hafta sinemaseverlerle buluştu. Milyonlarca hayran kazanan yeni nesil 'Örümcek Adam' Tom Holland'ın başrolünü oynadığı filmi, Jon Watts...

Marvel Sinematik Evreni'nde geçen ilk 'Örümcek Adam' filmi 'Eve Dönüş', bu hafta sinemaseverlerle buluştu. Milyonlarca hayran kazanan yeni nesil 'Örümcek Adam' Tom Holland'ın başrolünü oynadığı filmi, Jon Watts yönetiyor. Watts; sıkı bir 'Örümcek Adam' hayranı.
'Peter Parker'ın lise yıllarına döndüğümüz filmde, eğlenceli bir 'Örümcek Adam' profili sunulsa da, çocukluğumuzdaki o kahramandan eser yok. Yeni nesille bağ kurabilecekleri bir 'Örümcek Adam' yaratan yapımcılar; gençlere seyir keyfi yüksek bir film sunarken, bizi es geçmiş.
Bu kez karşımıza, diğer 'Örümcek Adam' filmlerindekinden çok farklı bir 'Peter Parker' çıkıyor. Bu yeni 'Peter'ın arkadaşları ve fikir alışverişinde bulunduğu kişiler var, biraz da komik biri. 'Yenilmezler' ile birlikte yaşadığı maceranın büyüsüne kapılan genç 'Peter'; rock yıldızlarıyla vakit geçirdiği hayatının en güzel tatilinin ardından liseye dönmek zorunda. Bu durum onun sorununu daha da karmaşık bir hale getiriyor. (Bu, benim de yaşadığım ve liseye giden pek çok gencin de yaşadığına inandığım bir sorun: Bundan sonra hayatta beni bekleyen şey nedir?)
'Peter' tatilde yaşadıklarından dolayı, ileride onu bekleyen bir şey olduğunu biliyor. Hazır olduğunu düşünüyor. Ama tabii yaşınız 15'se, çoğu zaman aslında hazır olmadığınız şeyler için hazırmışsınız gibi düşünebilirsiniz.
Bu filmde, kendini kanıtlama isteğiyle yanıp tutuşan bir 'Örümcek Adam' izlemeye hazır olun ama üzülerek söylemem gerekir ki, çocukluğunuzun süper kahramanını görmeyi beklemeyin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma Bodrum’da susuz kabristan ziyaretleri 13 Nisan 2024 | 90 Okunma Tutulmayı izlemek için 30 saat uçakta vakit geçirir misiniz? 07 Nisan 2024 | 45 Okunma Gişe manipülasyonu tartışması Kore’den sonra Türkiye’de 06 Nisan 2024 | 73 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar