İngiltere Büyükelçisi Moore ile Uğur Dündar’ın kesiştiği nokta

Başlığa bakınca bu kesişme noktasının Uğur Dündar’ın bizim Batı hayranı Türklerin en çok bayıldığı özelliği; sarışın ve “Avrupai havası” ile Britanya...

Başlığa bakınca bu kesişme noktasının Uğur Dündar’ın bizim Batı hayranı Türklerin en çok bayıldığı özelliği; sarışın ve “Avrupai havası” ile Britanya Büyükelçisi Richard Moore arasındaki benzerlikten kaynaklı olduğunu düşünenler çıkabilir.
Öyle değil.
Esasında ikisi belki de hiç tanışmıyorlardır. Yani, Richard Moore, ilişki ağı geniş bir elçi olmasına karşın Uğur Dündar ile resepsiyonlarda karşılaşma ihtimali dışında tanışıyor olabilir mi bilemiyorum?
Dündar ve Moore’u aynı başlıkta bir araya getirmemin sebebi geçen hafta her ikisinin de yazılarını okumam. İyi başlayıp bir yerde arıza verme konusunda Âdeta yarış etmişler.
Önce Richard Moore meselesi.
Kendisi Sabah gazetesine bir yazı gönderiyor. Okudum. FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişimine dair enfes bir yazı. Zira Avrupa ülkeleri arasında bir ikisi dışında sadece Britanya ülkemizin yanında duruyor ve adına “Gülen hareketi” dese de bu örgütün darbeyi yaptığını ve Türkiye’nin kendi demokrasisini savunduğunu beyan ediyor.
Ancak öncesi var.
Moore yazısında darbe gecesi “CNN Türk televizyonunun başarısına” atıfta bulunurken diğer televizyonları zikretmediği için bu üç kelime editoryal ekip tarafından “Tüm Türkiye televizyonları” diye değiştirilmek istenmiş. Sabah Dış Haberler Müdürü Bercan Tutar’a sordum. Düzeltme için editörler Sayın Moore’u aramışlar, ulaşamayınca danışmanına durumu iletip kendisinin iznini almak istemişler. Ama danışmanı bağlantıyı sağlamamış. Bunun üzerine tashihi yaparak yayınlamışlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.119 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.838 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.331 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.775 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar