Öpüşmeden de barış olabilir

Sahillerde hazırlıklar hızla devam ediyor. Botlar şişirildi, dandik can yelekleri bir umut giyildi. Sabah erken saatler. Yeni Aylan bebekler kucaklarda. Tekne tıklım tıklım. Tutunmak için ellerinden ne gelirse yapacaklar. Başarabilirlerse de...

Sahillerde hazırlıklar hızla devam ediyor. Botlar şişirildi, dandik can yelekleri bir umut giyildi. Sabah erken saatler. Yeni Aylan bebekler kucaklarda. Tekne tıklım tıklım. Tutunmak için ellerinden ne gelirse yapacaklar. Başarabilirlerse de ver elini karşı yaka; Avrupa! Hayatta kalma mücadelesi hayata dair ne varsa her şeyi silip süpürüyor. Deniz suyu kopkoyu lacivert sabahın ilk ışıklarında. Acaba içlerinden “Tuzlu deniz suyuyla boğulmak nasıl bir şey?” diye geçiriyorlar mıdır?


Yanlarında olsa Amerikan televizyonlarının fenomeni “hayatta kalma uzmanı” olarak tanınan Bear Grylls’a bunu sorabilirlerdi. Çünkü o susuz kaldığında idrarını içtiğini açıklayarak büyük tartışmalara sebep oldu. Deniz suyu mu tuzludur yoksa idrar mı? Bu sorunun cevabını da verebilirdi.


Brian, Geçtiğimiz gün ABD Başkanı Barack Obama’yı konuk etti Running Wild with Bear Grylls” adlı programında. Birlikte Alaska’nın buzul bölgesiçıkışı “Exit Glacier” a yürüdüler. Obama gürül gürül eriyen buzulların önündeiklim tehlikesine dikkat çekmek istiyordu, Brian da Obama’yı konuk etmenin keyfini çıkarıyordu. Başkana bir ayının parçaladığı somon balığından yemek yaptı, Huş ağacının yapraklarından çay demleyip ikram etti. Meğer Başkan da merak edermiş Brian’ın idrar meselesini. Brian ona anlattı hangi şartlarda hangi idrarın içileceğini. Obama da sonunda o beklenen açıklamasını yaptı:


“Savaş hâlinde ve zor doğa şartlarında ben de idrarımı içebilirim...”


Bu arada Cenevre masası da dağılıyordu Obama idrar itirafı yaparken. Çünkü Suriye’yi terk etmek üzere anlaştığı Rusya, Şam rejimine havadan destek vererek Halep’in Türkiye ile bağlantısını kesti ve ikmal yollarını kapattı. Hizbullah milisleri ve İran’ın devrim muhafızları muhalifleri bölgeden uzaklaştırdılar.


Yeni mülteciler kapıda. Hem de yüz binlercesi.


Artık sözün bitiği yerdeyiz.


Biz güvenli bölgeyi kuramadan Avrupa Birliği’ne üç otuza (3 milyar Euro) imza attık. Daha önce yazmasaydım burada tekrarlamazdım. Rakam bana ait değil, hükümet açıklıyor yapılan harcamanın 3 milyarın en az dört katı olduğunu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.853 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.902 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.778 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar