Ramazan yazıları -5-

İmam-ı Rabbani hazretleri, 1. cilt 193. Mektubunda buyuruyor ki: "… Resulullah (aleyhisselam) Eshab-ı kirama buyurdular ki; ‘sizler öyle bir zamanda vücuda geldiniz ki, emirlerin ve yasakların onda birini terk eyleseniz helak olursunuz. Sizlerden sonra...

İmam-ı Rabbani hazretleri, 1. cilt 193. Mektubunda buyuruyor ki: "… Resulullah (aleyhisselam) Eshab-ı kirama buyurdular ki; ‘sizler öyle bir zamanda vücuda geldiniz ki, emirlerin ve yasakların onda birini terk eyleseniz helak olursunuz. Sizlerden sonra dahi bir güruh (zümre) gelse gerektir ki, emirlerin ve yasakların onda birini yapınca felaketten kurtulurlar.’ İşte şimdi o vakittir."

Mübarek Enver Ören Ağabeyimizin (rahmetullahi aleyh) vefatlarında gazetede yayınlanan bir vefat ilanındaki cümleler, dikkatimi çekti ve beni hayretlere düşürdü. İlanda şöyle diyordu: "... Babalarımız ve dedelerimiz âlim olmasına rağmen; biz, dinimizi sizden öğrendik. Taha-Melih Arvas"

Aynı cümleyi başkaları yazsa, o kadar hayret edilmez; ama bunu sevgili Peygamberimizin (aleyhisselam) torunlarından birileri yazdığında  calib-i dikkat arz eder. Zira; hem Peygamber (aleyhisselam) torunu olacaksınız ve hem de babalarınız ve dedeleriniz âlim olacak; sizler dininizi bilmeyeceksiniz de kimler bilecek değil mi?! Olmadığını kendileri itiraf ediyor.

Bendeniz bu cümlenin dehşeti içinde; yine Arvasizadelerden âlim bir kişiye bunu sordum! Bana verdiği cevapla daha da irkildim! "…O gençler çok doğru söylemişler.. O büyüklerden birisi benim dedem olmasına rağmen (zamanının kutbu olan Seyyid Fehim Arvasi hazretleri), bizler onu, Van’daki Şabaniyye Camiinin imamı bilirdik!"

Böyle bir ailenin mümtaz şahsiyetleri böyle söylüyorlarsa; varın, gayrını siz hesap edin sevgili okuyucularım!

Demek ki; bizim sadece Cihan Devleti’miz yıkılmamıştı, onunla birlikte gönül ve iman saraylarımız da yıkılıp gitmişti! Yıkanlar, İslamiyet’in dışımızdaki ebedi düşmanları ile el ele veren; bütün zamanların en ednası (alçakları) olan içimizdeki hainlerdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul kaybetmemeli 27 Mart 2024 | 358 Okunma CHP ve İmamoğlu nereye 25 Mart 2024 | 439 Okunma Hatırlanamayan İstanbul 23 Mart 2024 | 83 Okunma Milli savunma ve bağımsızlık -1- 20 Mart 2024 | 252 Okunma İmamoğlu’ndan korkulur 18 Mart 2024 | 1.168 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar