Barzani’nin sorunu

KUZEY Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin Türkiye’de temasları dikkat çekiciydi.Kısa bir süre önce Münih’te Başbakan Binali Yıldırım’la bir araya gelen Barzani...

KUZEY Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin Türkiye’de temasları dikkat çekiciydi.
Kısa bir süre önce Münih’te Başbakan Binali Yıldırım’la bir araya gelen Barzani, dönüşünde Türkiye’yi ziyaret etti. İstanbul’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüştükten sonra, Ankara’da Başbakan Binali Yıldırım’la bir görüşme daha yaptı.
Barzani ABD’nin yeni yönetimiyle de temasta. Münih’te ABD Başkan Yardımcısı Pence ile de görüşmüştü. Bu görüşmede bağımsız Kürdistan konusunun ele alındığına yönelik olarak Barzani cephesinden açıklamalar da yapıldı.
Barzani’nin Münih temaslarının ardından Türkiye ziyareti de “Bağımsızlık temasları mı” sorusunu gündeme getirmişti.
Barzani’nin bir an önce bağımsızlık ilan etmek istediği bir sır değil. Ancak, bu sadece Barzani’nin gündemini meşgul eden bir konu.
Ankara’nın gündeminde böyle bir konu yok. Ankara, eskiden olduğu gibi bugün de Irak’ın parçalanmasına ve bağımsız bir Kürt devleti kurulmasına karşı.
Türkiye’nin bu görüşü Suriye için de geçerli. Ankara, iki komşunun toprak bütünlüğünü öteden beri savunuyor.
İki komşusunun parçalanmasının ileride Türkiye’nin toprak bütünlüğünü de tehdit edeceğini biliyor.
BARZANİ’YE TEHDİT

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mısra Öz’ü Örnek Alın 29 Mart 2024 | 68 Okunma İmamoğlu’na Karşı Tüm Devlet Yarışıyor 27 Mart 2024 | 484 Okunma Faydalı Oy 25 Mart 2024 | 228 Okunma Kemal Kılıçdaroğlu O İddiaları Sert Dille Yalanladı! 20 Mart 2024 | 136 Okunma Çanakkale Zaferi'nin Önemi 18 Mart 2024 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar