Kumpas ve 15 Temmuz davaları

15 Temmuz sanıkları mahkemede darbeyi anlatıyor.Dikkat çeken bir yön, rütbeli subayların mahkemede verdikleri ifadelerin daha önceki ifadelerinden farklı olduğu.Bir diğer özellik de 15 Temmuz’a karışanların...

15 Temmuz sanıkları mahkemede darbeyi anlatıyor.
Dikkat çeken bir yön, rütbeli subayların mahkemede verdikleri ifadelerin daha önceki ifadelerinden farklı olduğu.
Bir diğer özellik de 15 Temmuz’a karışanların suçu birbirlerinin üzerine atmaya çalışmaları. O kadar görüntü ortadayken, o kadar canlı yayına rağmen bir kişi dışında suçunu kabul eden olmadı.
Sanıklara bakarsanız hiçbiri darbeye karışmamış, hiçbiri bilgi sahibi değil!
Kim doğru söylüyor, kim gerçeği saklıyor, ilk anda anlamak mümkün değil. Generaller düzeyinde verilen ifadeler birbiriyle çelişiyor.
Yargıçların işi kolay değil.
Kılı kırk yararak olayı aydınlatmaları ve öyle hüküm kurmaları gerekiyor.
KUMPAS DAVALARI
Kanlı darbe girişiminin iyi anlaşılabilmesi için 15 Temmuz davalarıyla Ergenekon, Balyoz, Casusluk gibi kumpas davalarının bir arada değerlendirilmesinde fayda var.
Eğer bu yapılabilirse Türkiye’nin nasıl bir felakete doğru sürüklenmek istendiği ve buna nasıl hazırlık yapıldığı daha iyi anlaşılır.
Görülüyor ki, 15 Temmuz davaları süresince sanıklar birbirlerini suçlamaya, yeni senaryolarla savunma yapmaya devam edecekler. Bu karmaşık ilişkiler ağı içinde gerçeği ve gerçek suçluyu bulmak için yargı bütün titizliğini göstermeli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 504 Okunma Türkiye'nin Gazze Konusundaki Duruşu 15 Nisan 2024 | 181 Okunma Meral Akşener Neden Başarılı Olamadı? 10 Nisan 2024 | 420 Okunma Düzen Değişikliği Ve Denetim 08 Nisan 2024 | 103 Okunma CHP’nin İktidar Yürüyüşü 05 Nisan 2024 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar