Teröre dış destek zirvede

ANKARA’da güvenlik birimlerinin yaptığı tespitlere göre PKK-PYD-YPG cephesine dış destek, tarihinin zirve noktasına ulaşmış durumda.Türkiye’nin 1 Mart 2003 tezkeresini reddetmesinden bu yana, Kuzey Irak’ta PKK’ya...

ANKARA’da güvenlik birimlerinin yaptığı tespitlere göre PKK-PYD-YPG cephesine dış destek, tarihinin zirve noktasına ulaşmış durumda.
Türkiye’nin 1 Mart 2003 tezkeresini reddetmesinden bu yana, Kuzey Irak’ta PKK’ya verilen askeri ve siyasi destek biliniyordu.

O dönemlerde el altından yapılan askeri desteğin Suriye içsavaşından sonra artık açık hale getirildiği görülüyor.

ABD, Rakka operasyonu için hazırlık yapılıyor gerekçesiyle YPG’yi gelişmiş silahla ve zırhlı araçlarla donatıyor. Askeri malzeme ABD uçaklarıyla Suriye’nin kuzeyine indiriliyor ve terör örgütüne teslim ediliyor. Örgütte hem ABD hem Rus yapımı silahlar mevcut. Son operasyonlarda PKK’nın elinde omuzdan kullanılabilen roket ateşleyici de ele geçirilmişti.

PKK-PYD-YPG’nin eline taşınabilir ve karadan havaya füze sistemleri verilmesinin amacı ne olabilir? Güvenlik uzmanları PKK’nın elindeki bu silahların hedefinin Türk helikopterleri olduğunu vurguluyor. Bu silahların DAEŞ’le mücadele için verilmediği açık.

Siyasi destek de devam ediyor. ABD, PYD-YPG’yi terör örgütü olarak görmüyor. Rusya zaten görmüyordu. Moskova’da PYD bürosu faaliyetlerini sürdürüyor.


ABD’NİN İKİ DESTEĞİ
Ankara’nın üzerinde durduğu ABD’nin 2000’lerin başından bu yana izlediği politika...

Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığına ve ülke bütünlüğüne kastetmiş iki terör örgütünün ABD’nin desteği ve koruması altında bulunması terörü körükleyen en önemli faktörlerin başında sayılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 54 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 504 Okunma Türkiye'nin Gazze Konusundaki Duruşu 15 Nisan 2024 | 181 Okunma Meral Akşener Neden Başarılı Olamadı? 10 Nisan 2024 | 421 Okunma Düzen Değişikliği Ve Denetim 08 Nisan 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar