Türkiye’nin farkı

ORTADOĞU’da devletleri çökerten sürecin hedefinde Türkiye de var.Irak’ın ve Suriye’nin parçalanmasından sonra benzeri bir sonuç almak için Türkiye’ye yönelik iç ve dış saldırılar...

ORTADOĞU’da devletleri çökerten sürecin hedefinde Türkiye de var.
Irak’ın ve Suriye’nin parçalanmasından sonra benzeri bir sonuç almak için Türkiye’ye yönelik iç ve dış saldırılar yoğunlaştı. Bu saldırıların amacı, Türkiye’de egemenliği parçalamak ve merkezi devleti dağıtmaktır.
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini, DAEŞ’in terör saldırılarını, PKK’nın Güneydoğu’yu silahla egemenlik altına alma girişimini bu ortak hedefe yönelik eylemler olarak değerlendirmek gerekir.
IRAK VE SURİYE ÖRNEĞİ
Irak ve Suriye’nin içsavaşa sürüklenmelerinin nedeni her iki ülkede de merkezi devletin çökmüş olmasıdır. Merkezi idare, ülkenin tamamındaki egemenliğini kaybedince, dış müdahalelerin de etkisiyle bu iki ülke fiilen parçalanmıştır. Parçalanmayı hızlandıran iki ülkenin merkezi ordularından emir-komuta zincirinin bozulması ve birliklerin başıboş şekilde dağılmasıdır. Bu süreç Irak ve Suriye’yi üç parçaya bölmüştür.
Şimdi aynı gayret Türkiye için gösterilmektedir.
TÜRKİYE’YE KUŞATMA
Irak ve Suriye’de yaşanan kaos ortamında Türkiye güneyden kuşatılmış ve güneydoğusu merkezi idareden kopartılmaya çalışılmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu’na Karşı Tüm Devlet Yarışıyor 27 Mart 2024 | 474 Okunma Faydalı Oy 25 Mart 2024 | 228 Okunma Kemal Kılıçdaroğlu O İddiaları Sert Dille Yalanladı! 20 Mart 2024 | 136 Okunma Çanakkale Zaferi'nin Önemi 18 Mart 2024 | 110 Okunma Kent Lokantalarını Küçümsemek 15 Mart 2024 | 151 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar