Yeni hükümete doğru...

Son seçimin üzerinden tam 24 gün geçti; bu 24 gün boyunca, ülkemiz, önünde“geçici” yazan bir hükümetle yönetiliyor. Meclis çalışmalarına başladı, başkanını da...

Son seçimin üzerinden tam 24 gün geçti; bu 24 gün boyunca, ülkemiz, önünde“geçici” yazan bir hükümetle yönetiliyor.

Meclis çalışmalarına başladı, başkanını da seçti, ama dün ben bu satırları kaleme alırken hükümeti kurmakla görevlendirilmiş AK Parti Lideri Ahmet Davutoğlu, henüz yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayına sunmamıştı.

Fazla acele edilmiyor.

Genellikle seçimden galip çıkan partiler hükümeti kurmakta acele ederler.

AK Parti’nin acele etmesi için görünürde bir sebep yok. Her ne kadar mevcut hükümet “geçici” ise de, Anayasa gereği oluşmuş Bakanlar Kurulu üyelerinin hepsi AK Parti’yle uyumlu kişiler. Muhalefet partileri nedense “geçici hükümet”te yer almayı arzu etmedikleri için... “Bakan” sıfatını kazanmış HDP’li 2 milletvekili de, gördükleri lüzum üzerine, hükümette kalmadı.

Durum böyle olunca, hükümeti kurmada neden acele edilsin ki?..

İlk AK Parti hükümeti (58. hükümet) 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra fazla gecikmeden kurulmuştu. Cumhurbaşkanı Sezer hükümeti kurma göreviniAbdullah Gül’e 16 Kasım tarihinde vermiş, o da Bakanlar Kurulu listesini 18 Kasım günü Çankaya’ya sunmuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 2.894 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.834 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.622 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.755 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.620 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar