Yarın çok geç olabilir

İKTİDARIN uzamasının yıpratıcı bir etkisi olduğu bilinir; ayrıca seçmenler de uzun sürmüş iktidarlardan bıkarlar. Bu genel kuralın önemli istisnalarından biri, 13 yıl boyunca girdiği her...

İKTİDARIN uzamasının yıpratıcı bir etkisi olduğu bilinir; ayrıca seçmenler de uzun sürmüş iktidarlardan bıkarlar.

Bu genel kuralın önemli istisnalarından biri, 13 yıl boyunca girdiği her seçimden oyunu artırarak çıkmış AK Parti iktidarıdır.

AK Parti bu seçimi kazanmak için de elden gelen çabayı gösteriyor. İllerde, ilçelerde en görünür parti AKP; radyolar, televizyonlar, gazetelerde reklamları en iyi kullanan yine o.

Genel başkanı olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, her gün birkaç ilde sayısız TV kanalı tarafından canlı yayınlanan mitingler yapmakla yetinmiyor, her akşam bir büyük kanalda ayrıntılı mülakatlarda da kendisini izlettiriyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın il ziyaretleri sırasında düzenlenen mitingler de AK Parti’nin hanesine yazılıyor...

Tabii televizyonlarda katıldığı mülakatlar da...

Mitinglerde toplanan kalabalıklar önceki seçimlerin kalabalığından daha az değil; coşku ise bayağı yüksek...

Yalnız yine de bir terslik var.

Terslik şurada: AK Parti yönetimi -hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan- görünür tablodan fazla mutlu değil; partiye yakın bildiğimiz, “Cumhurbaşkanı ne düşünüyor?” veya “Başbakan’ın görüşü ne?” sorularına cevap aramak için yazılarını okuduğumuz kalemler de AK Parti’nin bu defa sandıktan yara alarak çıkabileceğini düşündüren görüşler açıklıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 508 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.608 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.527 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.067 Okunma İsrail ile ticaret MÜSİAD üyelerinin işiymiş.. MÜSİAD, CB Erdoğan’ın Gazze’de yaşananları ‘soykırım’ ilan ettiğini bilmez mi? 24 Mart 2024 | 1.241 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar