Kitaplarda yazmaz

Ey genç!Unutma ki, okul sıralarında bütün dikkatini verip okuduğun o kitaplarda yazmayan şeyler de var. Biz buna ahlaki değerler diyoruz, insani hasletler, kemalata giden yolun formülleri diyoruz.Belki gündeminde bu değerlere yer...

Ey genç!
Unutma ki, okul sıralarında bütün dikkatini verip okuduğun o kitaplarda yazmayan şeyler de var. Biz buna ahlaki değerler diyoruz, insani hasletler, kemalata giden yolun formülleri diyoruz.
Belki gündeminde bu değerlere yer açmıyor, insana dair hasletlerin geçerliliğini kaybettiğini düşünüyor olabilirsin. Hatta okuduğun o kitaplara sığmayan o değerlerle arana mesafe koymuş da olabilirsin. Fakat seni insanlık ülkesine taşıyıp burada taçlandıracak olan iksir bu değerlerin çekirdeğinde mevcuttur. Fakat bunu sana nasıl anlatacağımı bilemiyorum.

Sen erdemler ülkesinde yol almak yerine nerede eğlenip, nerede yiyip içeceğine nerede alış veriş yapacağına odaklanmaktasın.
Sen kendinle ya da yakınlarınla ilişkilerinde bu değerlere yer vermemektesin. Bunun yerine hangi kızla hangi köşe başında buluştuğunu ve neler yaptığın üzerine yoğunlaşmakta ve hayatı bir nefes alış verişten ibaret zannediyorsun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya adalet gününde ne hissettiniz? 27 Aralık 2017 | 159 Okunma Şimdiden sonra ne olacak? 26 Aralık 2017 | 2.531 Okunma Okullarda şiddet eğitimi 25 Aralık 2017 | 217 Okunma Şiddet toplumuna mı dönüşüyoruz? 23 Aralık 2017 | 149 Okunma Sıradan şeyler (2) 22 Aralık 2017 | 122 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar