“Vatan sevgisi imandandır!”

I-11 Mayıs günü Pamukkale Üniversitesi'nde “19.Yüzyıldan 20.Yüzyıla Fotoğraflardan İz Sürmek” başlığı ile bir konferans verdim. Bu vesileyle Pamukkale Üniversitesi'nin değerli hocaları ile verimli...

I-



11 Mayıs günü Pamukkale Üniversitesi'nde “19.Yüzyıldan 20.Yüzyıla Fotoğraflardan İz Sürmek” başlığı ile bir konferans verdim. Bu vesileyle Pamukkale Üniversitesi'nin değerli hocaları ile verimli bir iletişimimiz oldu.



Konferans çok önceden planlanmıştı. Denizli Başsavcısı merhum Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli 10 Mayıs'ta şehit oldu. Gazete manşetleri “Denizli efsane valisinden sonra efsane başsavcısını da kaybetti” diye atıldı. Yaşarken kıymetini, başarısını, kadrini bilmediğimiz merhum için kalbi olanlar “efsane” sıfatını uygun gördü, diğerleri kendi bildikleri sıfatlarla attılar manşetlerini, kendilerinde kayıtlı olan kelimelerle.



“Hayat devam ediyor” sözüne sığınıp konferansı ertelemedik.



Hayat devam ediyor. Yılanlar zehrini akıtıyor, köpekler atılacak kemik peşinde! Ve insanlar, her daim insan kalanlar, vatanı, vatan sevgisi imandandır sözüyle her daim sahiplenenler, aramızdan ayrılıyor.



Allah yakınlarına sabrı cemil nasip etsin. Can Mustafa'sından ayrı kalan anneye; hayat arkadaşına, güzel kızlarına Rabbim melekleri yoldaş eylesin.



II-



İnsandan geriye kalan nedir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 314 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 198 Okunma “Hasta denetimi, imaj yönetimi” 08 Mart 2024 | 200 Okunma Bir arpa boyu yol, tesettürlü özne her kesime hâlâ yabancı... 01 Mart 2024 | 413 Okunma “Benim yanlışım senin hakikatini kovar” korosu... 23 Şubat 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar