Dünya böyle bir yer...

I-Bir yanda vur patlasın çal oynasın timi var, bir yanda her sabaha ve her akşama keder ile karışanlar.Tanıdığım, tanımadığım ama bir şekilde karşılaştığım bütün insanların...

I-Bir yanda vur patlasın çal oynasın timi var, bir yanda her sabaha ve her akşama keder ile karışanlar.

Tanıdığım, tanımadığım ama bir şekilde karşılaştığım bütün insanların beden dillerindeki yorgunluk, yüzlerindeki mahzun keder ne vakittir algı sahamda. Kedere hastalık ibareleri eşlik edince dayanamayıp soruyorum.

O gün yine öyle oldu.

Boynundan bir sıkıntın var mı dedim. Yok dedi. Neden sorduğumu hemen anlamıştı. Parkinson başlangıcı var zannettin değil mi dedi. Hayır dedim, boynunu konuşurken fazla kastığını fark edince, sinir sıkışması gibi bir sorunun olup olmadığını düşündüm .

Sohbet buradan başlamış oldu.

Aşırı kaygı hali ile yüklüydü. Dünyanın gidişatından, bu dünyaya bir çocuk yetiştirmenin zorluğundan bahsetti.

Cümleleri bütün annelerin cümlesi aslında. Bir yerde bomba patlayınca, bir ölüm haberi alınca bütün ölenlerde kendi yakınlarının yokluğunu hisseden anne bakışı. Kederli başıyla dertli, ne ki kederinin ve gamının bütün sevdiklerine yük olduğunun da farkında:

“Kardeşim dedi ki Abla bu sendeki iman zayıflığından.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 539 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 149 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar