Sitemkar Erkekler/ “Erkeklerin imtihanı daha zor!”

Mektupları yayınlamaya devam ediyorum. Devam ediyorum çünkü bu vesile ile insanlar birbirleriyle bir sorun etrafında konuşmaya başladı. Üstelik hikayesini anlatmakta zorlanan erkeklerin hikayesi, mektuplar aracılığı ile...

Mektupları yayınlamaya devam ediyorum. Devam ediyorum çünkü bu vesile ile insanlar birbirleriyle bir sorun etrafında konuşmaya başladı. Üstelik hikayesini anlatmakta zorlanan erkeklerin hikayesi, mektuplar aracılığı ile gözler önüne serildiği için ilk defa genç kızlardan Türkiye'de erkek olmak gerçekten zormuş tespitini duymaya başladım.
Türkiye'de erkek olmanın zorluklarına temas etmeye devam edeceğiz.

Şimdi mektubumuza buyurun:
“Zor yazan bir insanım. Bu yazıya da nereden başlanır bilmiyorum. Bismillah deyip başlayalım. Son iki sayıdır derginizi takip ediyorum. Çok başarılı buluyorum. İnşallah uzun soluklu, maddi kaygılardan uzak bir dergi olmayı başarır.
Kederli dindar hanımların hikayesini yazdıktan sonra beylerden cevap beklediğinizi söylemiştiniz. O yazınıza cevaben yazmıyorum, sadece benim gibi erkeklerin hangi sorunlarla karşılaştığını dilim döndüğünce size anlatmak istiyorum.

İsmimden anlaşılacağı gibi ülkücü bir babanın evladıyım. Bu baba aynı zamanda esnaf olunca ve çocukluğunuz o dükkanda geçmişse ister istemez hayata olgun başlıyorsunuz. Bu nedenle hayatımın her aşamasında akranlarımdan daha olgundum. Ruhi manada ergenlik yaşamadım diyebilirim. Bu arka plana sahip biri olarak yazıyorum size.

Evlenmekten korkuyorum. Neden mi? Adı üstünden evlenmek ev kurmak demek. Ben bir üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. Üçbin TL maaş alıyorum. Bu maaşla ev kurmak ne kadar mümkündür?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 722 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar