Çevreci dostlara duyurulur İşgal edilen sahiller için haber geldi

BİLİYORSUNUZ, günlerdir yazıyorum. Bodrum’dan Fethiye’ye kadar dünyanın en güzel koylarındaki plajları paralı yapan beton ve iskele işgaline karşı ne yapıldığını soruyordum. Sorulara...

BİLİYORSUNUZ, günlerdir yazıyorum.

Bodrum’dan Fethiye’ye kadar dünyanın en güzel koylarındaki plajları paralı yapan beton ve iskele işgaline karşı ne yapıldığını soruyordum.

Sorulara karşı bir sessizlik vardı.

Neredeyse isyan noktasındaydım. Ve nihayet bir ses geldi.

Marmaris Belediyesi Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan açıksözlü olarak soruları yanıtladı.

Kendisine buradan teşekkür ediyorum.

Önce gelişmeler:

- SELİMİYE, ORHANİYE, KOCABAHÇE YIKIMLARI: “Selimiye, Orhaniye, Kocabahçe, Bozburun gibi koylardaki kaçak yapı ve iskeleleri belirledik. Kararlar alındı. Sezon sonu yıkımlar olacaktır.”

- İMAR KANUNU ENGELİ: Dursun Kaplan yıkımların neden geciktiğini de şöyle açıklıyor:

“İmar Kanunu’nun 32 ve 42’nci maddeleri kaçak yapının yıkımını engellemek isteyen kötü niyetlilere olanak sağlıyor. Biz yıkım kararını muhtarlığa bildiriyoruz. Kaçak yapı sahibi aynı gün idare mahkemesine gidip durdurma kararı alıyor. Elimiz kolumuz bağlanıyor. 32’nci ve 42’nci maddeye sığınıyorlar. Bu maddeler üzerinde yeniden çalışılmalı.”

Anlaşılan odur ki...

Kaçak yapı sahibi kanundaki bu boşluğu biliyor.

 Kaçak yapıya başlıyor. İhbar yapılıyor. Belediye gelip yıkım için zabıt tutuyor.

30 gün süre veriliyor. Bu 30 günde kaçak yapı sahibi çatıyı kapatıyor. Ardından yıkım için muhtarlığa haber veriliyor. İşte bu noktada ‘uyanık işgalci’ idare mahkemesine gidip yıkımı durduruyor. Belediyenin eli kolu bağlanıyor. Yıllarca süren mahkemeler var. Başkan Yardımcısı Kaplan bu kararların örneklerini de gönderdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Krizin tetiklediği soru: ‘Elinde atom bombası var mı’ 15 Nisan 2024 | 170 Okunma Dünya seyahati yapan Mustafa ve Elif felaketin en büyüğünü yaşadı... Okyanusun ortasında dümen palası kopunca 14 Nisan 2024 | 113 Okunma Bakan Ersoy tam zamanında el koydu 13 Nisan 2024 | 173 Okunma MGK’nın 6’ncı maddesinde öyle bir mesaj vardı ki 08 Nisan 2024 | 215 Okunma İşte 5 bin yıllık tarihin kurtuluş reçetesi 07 Nisan 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar