Yaz rehavetine gerek yok!

Yaz mevsimi, her şeyin tatile girdiği, “yaprak kımıldamayan” zamanlar değildir benim için... Tam tersine “fırsat bu fırsat” deyip daha çok kitap okuyacağımız, açık havada konserler, tiyatrolar...

Yaz mevsimi, her şeyin tatile girdiği, “yaprak kımıldamayan” zamanlar değildir benim için... Tam tersine “fırsat bu fırsat” deyip daha çok kitap okuyacağımız, açık havada konserler, tiyatrolar, filmler izleyebileceğimiz, müzelere gideceğimiz (klimaları öyle güzel çalışıyor, öyle serinler ki) aylardır.

Örneğin, Rahmi M. Koç Müzesi… Haliç’in kıyısında püfür püfür oturabileceğiniz, birbirinden ilginç eserlerle sanayi tarihinde yolculuk yapabileceğiniz, yemek de yiyebileceğiniz, çay da içebileceğiniz; trene, vapura, hatta uçağa bile binebileceğiniz bir yer… Bugünlerde orada daimi sergilerin yanı sıra yaz aylarının vazgeçilmez tutkularından bisikletle ilgili bir etkinlik sürüyor; Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonunda yer alan 1870’lerden bu yana üretilmiş birçok farklı marka ve modelden bisiklet sergileniyor .

Eğer tatil planlıyorsanız veya Ege’de yaşıyorsanız Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali’nin 12 yıllık mirasını devralan Bodrum Müzik Festivali konserlerini de programınıza ekleyebilirsiniz… Bunlardan birisi, 13 Ağustos Pazar akşamı Doğuş Grubu’nun sponsorluğunda, Turkcell Sahnesi, D-Marin Turgutreis’te Emma Shapplin konseri. Festivalin ikinci akşamında Fransız soprano, şarkılarını Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirecek.

Opera ve rock müziğini birleştirdiği sesini Ortaçağ İtalyan edebiyatının hamurunda yoğuran Emma Shapplin, Carmine Meo (1997) ve Etterna (2002) albümlerinden şarkılarından bir seçkiyi yorumlayacak. Bu yıl Doğuş Grubu, Audi ve D-Marin ana sponsorluğuyla gerçekleştirilecek Bodrum Müzik Festivali, 12-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak. Mobilet iOS ve Android uygulamaları ile mobilet.com üzerinden alınabilen festival biletlerinin tüm gelirleri Tohum Otizm Vakfı’na ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanacak.

Yok, Ağustos çok geç, ben iznimi bu ay kullanıyorum, derseniz veya kuzey Ege’de tatildeyseniz Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AIMA) düzenlediği Ayvalık AIMA Müzik Festivali sizi bekliyor. Bu yıl 18-21 Temmuz arasında gerçekleştirilecek festival, Alexander Rudin yönetimindeki AIMA Festival Orkestrası’nın Taksiyarhis Anıt Müzesi’nde vereceği konserle başlayacak. Solist Alexander Rudin. 19 Temmuz günü AIMA Festival Orkestrası, viyola sanatçısı Marco Misciagna, keman sanatçısı Elif Tarakçı Akyar, viyolonsel sanatçısı Dilbağ Tokay ve kontrabas sanatçısı Onur Özkaya’ya eşlik edecek. 20 Temmuz’da Borusan Quartet konseriyle devam edecek festival, 21 Temmuz’daki Oda Müziği konseriyle son bulacak…

Eğer İstanbul’daysanız Zorlu PSM’de açık hava ücretsiz opera gösterimlerine katılabilirsiniz. 22 Temmuz’a kadar sürecek olan Aix-en-Provence Festivali, İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle ücretsiz olarak Zorlu PSM Amfi’nin dev ekranına taşınıyor. Pinocchio, Carmen, The Rake’s Progress, Don Giovanni ve Erismena’nın yer aldığı özel seçki; festivalde sahnelenmesinden kısa bir süre sonra, 19, 26 Temmuz ve 2, 8 ile 16 Ağustos tarihlerinde açık hava gösterimleriyle İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aganta burina burinata! 01 Ekim 2018 | 207 Okunma Yazının kadim coğrafyasında… 28 Eylül 2018 | 203 Okunma Türk kahvesinin önü açık 24 Eylül 2018 | 176 Okunma “Borusan Sanat”lılarla bir akşam 21 Eylül 2018 | 178 Okunma Adana’nın geleneksel tarihi evlerini gördünüz mü? 17 Eylül 2018 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar