M.Kemal’in mal varlığı

Dr. Mustafa Çalık “Enver Paşa 80 tane Atatürk eder” deyince tartışma başladı. Bu vesileyle öğrendik ki, M.Kemal hakkında İngiliz gizli istihbarat raporları şöyle...

Dr. Mustafa Çalık “Enver Paşa 80 tane Atatürk eder” deyince tartışma başladı. Bu vesileyle öğrendik ki, M.Kemal hakkında İngiliz gizli istihbarat raporları şöyle yazıyormuş: “Atatürk, zimmetine para geçirmemiş tek İttihatçı önder.”

Dikkat edin; Samsun’a “İngiliz vizesi” ile çıkan, İngilizlerden “Dizbağı Nişanı” alan, “İngilizler beni çok sever” diyen.... M.Kemal, yine İngiliz gizli istihbarat raporlarına göre, zimmetine para geçirmemiş tek lidermiş.

İttihat ve Terakki’nin paralarını zimmetine geçirmemiş de ne olmuş? “Laik-Kemalist T.C.”yi kuran M.Kemal’in mal varlığı ne kadardı?

Çocukken tarlalardan kargaları, büyüyünce yurdumuzdan düşmanları kovalamıştı. İlkokulda böyle öğretmişlerdi. Yani zengin bir aileden gelmiyordu. İş veya ticaret hayatına atılmadı. Subay maaşına talim etti. Birinci Dünya Savaşı ve ardından, “Kurtuluş Savaşı” diye yutturulan yıllar... Anadolu sefalet içindeydi. Savaş yıllarının tek gelir kalemleri, Padişah’ın, halkın ve dünya müslümanlarının verdiği paralardı. Başka bir kaynak yoktu. Bunlar da herhalde savaşın finansmanı için harcanmış olmalıydı... Savaş bitti, Cumhuriyet ilan edildi. 15 yıl Cumhurbaşkanı maaşıyla geçindi.

Ancak... Fakir bir aileden gelen, önce subay, sonra Cumhurbaşkanı maaşına talim eden M.Kemal’in zimmetindeki mal varlığına baktığımızda devasa bir rakamla karşılaşıyoruz. ADD Bilim Danışma Kurulu Başkanlığı yapmış olan Prof. Dr. Ali Ercan, M.Kemal’in mal varlığını şöyle açıklıyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tavşan kaç, tazı tut 15 Ekim 2015 | 313 Okunma Ramazan müjdeleri çoğalsın 01 Temmuz 2015 | 250 Okunma Hayat örgüsünde “veda” gerçeği 24 Haziran 2015 | 161 Okunma İş işten geçtikten sonra-1 22 Haziran 2015 | 176 Okunma Erdoğan’ı eleştirme yarışı 21 Haziran 2015 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar