Ne olacak bu Hollanda’nın hâli?

Herkesin bildiği üzere iktidar her ülkede, muhalefet ise sadece demokrasilerde olur. Bununla birlikte muhalefetin pek sevilmediği de bir gerçektir.Türkiye söz konusu olduğunda geçmişte ve günümüzde iktidarda olanlarla muhalefette...

Herkesin bildiği üzere iktidar her ülkede, muhalefet ise sadece demokrasilerde olur. Bununla birlikte muhalefetin pek sevilmediği de bir gerçektir.
Türkiye söz konusu olduğunda geçmişte ve günümüzde iktidarda olanlarla muhalefette olanlar arasında çok sert tartışmalar yaşandığına herkes şahittir. Hele hele partilerin bir araya gelerek koalisyon kurmaları, koalisyon iktidarlarının itibarını iyice düşürmüştür. Öyle ki insanlar seçim meydanlarında “Ya bize oy verin ya da koalisyonlara mahkum olursunuz” diye korkutulmuştur. 

Elbette tek başına iktidarların avantajları vardır. Ancak koalisyonlar da icâb ettiğinde müracaat edilmesi gereken bir tercihtir. Sürekli kötü örnekleri ortaya atıp bu yolu tıkamaya çalışmak uzun dönemde Türkiye’nin de menfaatine değildir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 104 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar