En iyi ortakla kavga

Hangi sebeple olursa olsun dış politika noktasında arzu edilmeyen bir noktaya geldik ya da sürüklendik.En yakın komşularımızla aramız bozulduğu gibi, uzak da olsa en iyi dost ülkelerle de aramıza mesafeler girdi. Millet Suriye ve...

Hangi sebeple olursa olsun dış politika noktasında arzu edilmeyen bir noktaya geldik ya da sürüklendik.
En yakın komşularımızla aramız bozulduğu gibi, uzak da olsa en iyi dost ülkelerle de aramıza mesafeler girdi. Millet Suriye ve Irak gibi komşularımızla aramızın düzelmesini umar ve beklerken, yıllardan beri iyi ilişkiler kurulan Almanya ile bile kavga dövüş eder hâle gelindi.

Avrupa genelinde ve Almanya özelinde devam eden krizin daha da büyümemesi, yol yakınken krizin aşılması Türkiye’nin ve milletin menfaatinedir. Kriz sona ersin demek yanlışları, hataları sineye çekmek anlamına gelmemeli. Dikkat çekmek istenilen nokta, krizleri konuşa konuşa, dipolmasinin imkânlarını kullanarak aşmak gerektiğidir. 

Her tartışmada olduğu gibi bu tartışmada da iç politikada destek almak için hırsla hareket etmek kimseye fayda vermez. Nitekim Almanya’daki idarecilerin yaklaşmakta olan seçimlerle ilgili menfi tavır takındıkları hatırlatılmaktadır ki bu tavır da yine diplomasi yoluyla aşılabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 105 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar