Dünyanın bayramı

Ramazan Bayramı vesilesiyle dünyanın dört bir yanından müjdeli, sevindirici ve umut veren haberler geldi. Bu haberler sadece İslâm ülkelerinden değil, nüfusunun çoğunluğu başka dinlere mensup olan ülkelerden...

Ramazan Bayramı vesilesiyle dünyanın dört bir yanından müjdeli, sevindirici ve umut veren haberler geldi.

Bu haberler sadece İslâm ülkelerinden değil, nüfusunun çoğunluğu başka dinlere mensup olan ülkelerden gelmesi de ayrıca dikkat çekici. Hemen her yerde camiler dolup taşarken, bazı yerlerde stadyumlar da namaz kılanlarla dolup taşmış.

Son yıllarda ortaya konulan bayram tabloları hakikaten sevindirici. Düşünün ki Moskova’nın meydanları bile bayram namazı kılanlar için trafiğe kapatılmak durumunda kalıyor. Balkan ülkelerinde de coşkulu bayram namazlarına şahit olunuyor. En önemlisi Müslüman olmayan yöneticilerin Müslümanların hakkını, hukukunu savunan ve onları tebrik eden açıklamalarıdır. 

Müslümanlara sahip çıkanlardan biri de New York Belediye Başkanı Bill de Blasio olmuş. Müslümanların korku ve kaygılarını anladıklarını belirten Blasio, “New York polis teşkilâtı Müslümanlara yönelik nefret suçu ya da ayrımcılığa asla sessiz kalmayacak” demiş. New York’un merkezi kabul edilen Brooklyn’deki Bensonhurst Park’ta açık havada kılınan namaza binlerce kişi iştirak etmiş. New York Polis teşkilâtında 900 Müslüman polis bulunduğunu dile getiren New York Belediye Başkanı Blasio, “Müslümanlar olmadan New York bu kadar büyük muazzam bir şehir olamazdı” deme nezaketi göstermiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar