Güzel haber, iyi örnek

Dünyanın git gide ‘yetimhane’ye dönmeye başladığı ve bunun sebebinin de savaşlar, darbeler ve kargaşalar olduğu her halde inkâr edilemez.Kimileri görmese de duymasa da dünya ciddî bir ‘yetim...

Dünyanın git gide ‘yetimhane’ye dönmeye başladığı ve bunun sebebinin de savaşlar, darbeler ve kargaşalar olduğu her halde inkâr edilemez.
Kimileri görmese de duymasa da dünya ciddî bir ‘yetim çocuk’ problemiyle karşı karşıya. Sadece Suriye’deki kargaşanın sebep olduğu ‘yetim çocuklar tablosu’ bile insaflı olanları uyandırması gerekir.

En başta yetim üreten sistemlere müsaade edilmemeli. Değişik vesilelerle yetim çocuklar varsa, bunları el üstünde tutmak hepimizin vazifesi. Yetim malına göz dikmemek, onların yetim olduğunu hissettirmemek inancımızın bize öğrettiği hakikatlerdir. Bununla birlikte vazifemizi tam olarak yapmadığımızdan dolayı yetimlerin yetimlik hissettiğini de görmek durumundayız.

Elbette bu noktada güzel örnekler, yetimlerin ihtiyaçlarını karşılayan kişi ve sivil toplum kuruluşları da var. Yetimlerin el üstünde tutulmasıyla ilgili güzel bir haber de Pakistan’dan geldi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar