Yanlışta ısrar edilmesin

Kanun Hükmünde Kararname’lerin (KHK) sebep olduğu mağduriyetleri azalmak bir yana her geçen gün çoğalmaya devam ediyor.On binlerle ifade edilen mağdurlar arasında her meslekten, her görüşten insanlar var. Değil...

Kanun Hükmünde Kararname’lerin (KHK) sebep olduğu mağduriyetleri azalmak bir yana her geçen gün çoğalmaya devam ediyor.
On binlerle ifade edilen mağdurlar arasında her meslekten, her görüşten insanlar var. Değil binlerce kişiyi, bir kişiyi bile mağdur eden bir uygulama varsa bunda ısrar etmemek lâzım.

Daha önceki olağanüstü dönemlerde de çeşitli kanunlar ve uygulamalarla insanlar mağdur edilmiştir. Türkiye gibi geçmişi tartışmalı uygulamalara sahne olmuş bir ülkede, yaşanan hatalardan ibret ve ders alınması beklenirdi. Bugün baktığımızda ise hatalardan ders alındığını söylemek kolay değil.

Son dönemdeki KHK’ların öncekilerden farkı, dokunduğunu tam anlamıyla yakmasıdır. Şöyle ki, bu KHK’larla işinden uzaklaştırılanlar başka işlerde çalışma imkânı bulamıyor. Suçu ispat edilmeyen, hapse konulmayan, ama fiilî olarak ‘çalışamamak cezası’ ile cezalandırılan bir kişi ne yapabilir? Bu yanlışı savunabilecek bir Allah’ın kulu çıkabilir mi? Bir öğretmeni düşünün. Yeni dönem KHK’sıyla görevden alındı, işten atıldı. Başka bir işe de giremiyor. O ve bütün ailesi mağdur olmadı mı? Emekli olma hakkını bile elinden alan böyle bir uygulama savunulabilir mi? Bu yapılan apaçık yanlışta ısrar anlamı taşımaz mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 104 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar