Türkiye’yi tartışmak

Anlaşılan, Avrupa Birliği’nde yaşayan yaklaşık 450 milyon nüfusu temsil eden ve temel görevi topluluk politikaları belirlemek olan Avrupa Parlamentosu, uzun bir süre Türkiye gündemiyle meşgul olacak.Çünkü...

Anlaşılan, Avrupa Birliği’nde yaşayan yaklaşık 450 milyon nüfusu temsil eden ve temel görevi topluluk politikaları belirlemek olan Avrupa Parlamentosu, uzun bir süre Türkiye gündemiyle meşgul olacak.
Çünkü Avrupa Parlamentosu (AP) Haziran ayında Türkiye raporunu görüşüp oylayacak ve bu belge Temmuz 2017’de AP Genel Kuruluna gelecekmiş.

Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu’nda görüşme süreci devam eden belge için farklı gruplardan tam 397 değişiklik önergesi verildiği ifade ediliyor ki Avrupa Birliği yöneticilerinin yaz dönemini Türkiye tartışmalarıyla geçirecekleri söylenebilir.

Yapılan yorumlarda değişiklik önergelerinin çokluğu, Türkiye konusunda Avrupalı parlamenterler ve siyasi gruplar arasında görüş ayrılıklarının olduğuna delil sayılmış. Verilen önergelerde, daha önceki belgelerde olduğu gibi, bazı parlamenterlerin “A” dediğine diğer parlamenterlerin “Z” dediği hatırlatılmış. Yani, birinin “A” dediğine diğer “B” değil, çok farklı yorumları akla getirir şekilde “Z” diyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar