‘Ankara Kriterleri’ ile olur mu?

Yapılan referandumun neticesi ne olursa olsun Türkiye temel meselelerini konuşarak, tartışarak ve birlikte karar vererek aşmak durumundadır.Bu seviyeye ne zaman gelinirse dertleri sona erdirmek de o kadar kolay olur. Aksi halde isimler ve resimler...

Yapılan referandumun neticesi ne olursa olsun Türkiye temel meselelerini konuşarak, tartışarak ve birlikte karar vererek aşmak durumundadır.
Bu seviyeye ne zaman gelinirse dertleri sona erdirmek de o kadar kolay olur. Aksi halde isimler ve resimler değişmiş olsa da dertlerimiz sona ermiş olmaz.

Bu yazı referandum neticeleri ortaya çıkmadan önce yazıldığı için temel meselelere dikkat çekmek gerekecek. Türkiye’nin temel meselesi yoluna nasıl devam edeceğidir. Gelecek günler bütün dünya için ‘iyi’ olup da Türkiye için ‘kötü’ olamaz. Seçimlerden ve referandumlardan hangi netice çıkarsa çıksın; son tahlilde Türkiye’nin ufku açıktır, açık olacaktır inşallah. Bu çerçevedeki tartışmalar çok eskiye dayanır. Ümitsizliğe kapılıp “Zaman âhirzamandır, gittikçe daha fenalaşacak” diyenlere karşı Üstad Bediüzzaman’ın cevabı çok dikkat çekicidir: “Neden dünya herkese terakki dünyası olsun da, yalnız bizim için tedennî dünyası olsun?” (Münâzarât, s. 87)

Bu cevaptan yola çıkarak seçim ya da referandumların neticesi ne olursa olsun “Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sadâ İslâmın sadâsı olacaktır” müjdesinin tahakkuk edeceğine inanırız. Dolayısıyla ümitsizliğin yanımıza ve yakınımıza yaklaşmasına inşallah imkân olmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 104 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar