Ezana uzanan İsrail eli

Her imkân ve fırsatta Filistinlilere işkence eden İsrail, son olarak da okunan ezanları susturmaya çalışarak manevî işkencelere de başlamış oldu.İsrail’in ezanları susturma niyeti çok eskilere...

Her imkân ve fırsatta Filistinlilere işkence eden İsrail, son olarak da okunan ezanları susturmaya çalışarak manevî işkencelere de başlamış oldu.
İsrail’in ezanları susturma niyeti çok eskilere dayanıyor. Zaman zaman gündeme gelen ve tepkiler sebebiyle geri çekilen ‘ezan yasağı kararı’ bu defa hayata geçirilmeye çalışılıyor. İlk adım olarak gece saatlerinde okunan ezanları yasaklamaya çalışarak bir bakıma insanları bu yasağa alıştırmaya çalışıyorlar. Muhtemelen gece saatleri için başlatılan yasak, daha sonra da diğer namaz saatlerindeki ezanlara uzanabilir.

Başka yer ve zamanlarda, başka ülkelerin yaptığı yanlış işler gibi bu da çok yanlış bir adım. Kesin bir kanaat olarak ifade edebiliriz ki İsrail’in niyeti bu yasakla İslâmı gölgelemek ise tam aksi gelişmeler yaşanacaktır. Çarpıcı olduğu için her zaman verilen bir misal vardır: Amerika’daki 11 Eylül 2001 “İkiz Kule Saldırıları” saldırıları planlayanların niyetleri aksine nasıl İslâmın daha fazla tanınmasına vesile olduysa bu yasak da ona vesile olur ve olacak inşallah. İsrail’in aldığı bu yasak kararı her vesile ile dünya gündeminde olacak ve insanlar daha fazla İslâmı merak edecek. Ayrıca bu yasağa sadece Müslümanlar değil, başka dinlere mensup insanlar da insaniyet noktasından itiraz edecek. İnsanlığın kabul etmediği bir yasağı uzun süre uygulamak mümkün değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar