Çare bulun, çare bulalım

Medyanın ve idarecilerin gündeminde olmasa da hepimizin kalıcı gündem maddelerinden biri de çocuklarımızın karşı karşıya olduğu tehlikeler ve bunlara karşı alınması icap eden çareler...

Medyanın ve idarecilerin gündeminde olmasa da hepimizin kalıcı gündem maddelerinden biri de çocuklarımızın karşı karşıya olduğu tehlikeler ve bunlara karşı alınması icap eden çareler olmalıdır. Çocuklarımız başta olmak üzere gençlerimiz ve dolayısıyla da ailelerimiz gerçekten büyük bir tehdit ve tehlike ile karşı karşıyadır.
Uzmanların yaptığı açıklamalara göre, tehlikelerden biri olan ‘uyuşturucu/öldürücü’ alışkanlığı neredeyse ilkokul seviyelerine kadar inmiş. Aynı açıklamalar, bu tehlike ile müptelâ olanların sayısının son yıllarda 3’e, hatta 4’e katlandığını haber veriyor. Bugün gerekli tedbirler alınmazsa Allah muhafaza önümüzdeki yıllar çok daha tehlikeli bir tablo ile karşı karşıya kalabiliriz.

Sigara ile başlayan ve sonu alkollü içki ve uyuşturucu/öldürücülere kadar uzanan bu yol mutlak surette kapatılmaya çalışılmalı. Maksat kişileri ya da kuruluşları suçlamak değil. Ortada kimsenin inkâr edemeyeceği bir durum var: Kısaca zararlı alışkanlıklar dediğimiz tablo her geçen gün biraz daha fazla kişiyi yutuyor. “Yok öyle değil. Zararlı alışkanlıklara karşı mücadele bütün hızıyla devam ediyor. Öldürücü, sarhoş edici maddeleri kullananların sayısı azalıyor. Öğrencilerimiz, çocuklarımız ve gençlerimiz koruma altında, güvende” diyebilen var mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 104 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar