Hukuk devletine uygun bir Anayasa ne zaman?

Can alıcı soruyu Prof. Dr. Hüseyin Hatemi hoca sosyal medya hesabından (@Elifhevav) sormuş: “Tamamen yeni, sevgi hukukuna insan haklarına hukuk devletine uygun bir Anayasa’ya kavuşmamız, yar, ne zaman?”Bu önemli soruyu izah edip...

Can alıcı soruyu Prof. Dr. Hüseyin Hatemi hoca sosyal medya hesabından (@Elifhevav) sormuş: “Tamamen yeni, sevgi hukukuna insan haklarına hukuk devletine uygun bir Anayasa’ya kavuşmamız, yar, ne zaman?”
Bu önemli soruyu izah edip insanları ikna edici bir cevap verebilecek idarecimiz var mı? Türkiye’nin asıl ve öncelikli derdi bu mesele olduğu halde, bunu erteleyip de başka meselelerle milleti meşgul etmek isabetli midir?

Tartışmalı bir sürece girildi ve Anayasada yapılan bazı madde değişiklikleriyle yeni bir sistem getirilmek isteniyor. TBMM’de kabul edilen değişiklikler Nisan ayı ortalarında milletin reyine sunulacak, değişiklikler ya kabul ya da reddedilecek. Bu noktada da ciddi bir sıkıntı var. Türkiye’yi idare edenler yapmak istedikleri bu değişikliğe itiraz edenleri mümkün olan en ağır ithamlarla suçluyorlar. İtiraz edenlerin gerekçeleri farklı olduğu halde tamamını aynı torbaya atıp, “Bakın, kim mimin yanında? Değişiklikleri kabul etmeyenlerin tamamı ‘fena’ insanlar” demeye getiriyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar