Suriye’nin suçu bitmedi mi?

Kim tarafından yapılırsa yapılsın, Suriye’nin içerisine sürüklendiği durum, şehirlerinin yıllardan beri bombalanması, milletin en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelmesi kabul edilemez...

Kim tarafından yapılırsa yapılsın, Suriye’nin içerisine sürüklendiği durum, şehirlerinin yıllardan beri bombalanması, milletin en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelmesi kabul edilemez büyük bir insanî problemdir.
Suriye söz konusu olduğunda karşımızdaki tablo tam anlamıyla “Filler dövüşür, çayırlar ezilir” durumudur. Bir taraftan Rusya, bir taraftan rejim, diğer taraftan Amerika, öte yandan muhalifler birbiriyle mücadele ederken ekseriyetle masumlar zarar görüyor. Neredeyse ülkede yaşayan insanların yarısı evini terk etmek durumunda kaldı ve komşu ülkelere dağıldı.

İnsanî noktadan yapılacak ilk iş, bu savaşın hemen, yarına kalmadan sona erdirilmesi için adım atmak olmalıdır. Taraflar görüşme masasına oturmuş olsalar da işin ağırdan alındığı ve faturayı çocuklar, kadınlar ve mağdurların ödediği görülüyor.

Her defasında ifade edilmeye çalışıldığı üzere Birleşmiş Milletler ve İslâm ülkelerinin de bu tablodan dolayı sorumlulukları vardır. İslâm ülkelerini temsil eden İslâm İşbirliği Teşkiâtı (İİT) mutlaka çok daha aktif olmak ve bu yarayı sarmak durumundadır. Kimse, hele hele İslâm dünyası “Bize ne!” diyecek durumda değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar