Çok büyük tehlike

28 Şubat 1997’de alınan ve uygulanmaya başlayan kararlar, esasta ve özde millete rağmen alınan kararlardı.Üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağı başta olmak üzere, onlarca, belki de yüzlerce yasak...

28 Şubat 1997’de alınan ve uygulanmaya başlayan kararlar, esasta ve özde millete rağmen alınan kararlardı.
Üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağı başta olmak üzere, onlarca, belki de yüzlerce yasak, uygulayıcılar tarafından “Bin yıl sürecek” diye anlatıldı, ama millet bu kararları fiilen reddetti, tashih etti, düzeltti.

Üzerinden 20 yıl geçen “28 Şubat kararları” bugün de tartışılıyor. 28 Şubat kararları haksız, hukuksuz ve adaletsizdi. Maalesef günümüzde de haksız, hukuksuz ve adalete uymayan kararlarla karşı karşıyayız. Adı üstünde ‘olağan üstü hal’ var.

Belki farkında değiliz, ama bu adaletsiz uygulamaların en büyük zararı İslâma ve Müslümanlara... Gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren tam da bunu ifade edip şöyle demiş: “(İktidar cenahında/FÇ) ‘Biz sert, ayrıştırıcı söylemle kendi tabanımızı tahkim, konsolide edelim, seçimi kazanalım’ gibi bir yaklaşım var. Ben herhangi bir siyasî parti hüviyetinde değil, daha ötede bir barıştırıcı dilin gerekli olduğunu düşünüyorum. O İslâm ile bağlantılı kimlik de böyle bir gerekliliği önümüze getiriyor bizim. Çünkü sizin İslâm ile bağlantılı kimliğiniz bu defa size karşı tavrı, İslâm’a karşı bir tavır haline de getiriyor. İnsanlar kendisini sadece siyasî bir yapıdan dışlanmış değil, aynı zamanda bir değerler kümesinden de dışlanmış hissedebiliyorlar. Bu riski görüyorum ve ona karşı da uyarıda bulunuyorum.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar