Bu sessizlik hayra alamet midir?

Amerika Birleşik Devletleri’ne başkan seçilen Donald Trump’ın kararları dünyayı etkilemeye ve dolayısı ile tepki almaya devam ediyor.En başta 7 İslam ülkesine vize yasağı koyması bir bütün olarak da...

Amerika Birleşik Devletleri’ne başkan seçilen Donald Trump’ın kararları dünyayı etkilemeye ve dolayısı ile tepki almaya devam ediyor.
En başta 7 İslam ülkesine vize yasağı koyması bir bütün olarak da Müslümanlar aleyhinde politikalar geliştirmesi dünyayı ateşe atmak olarak yorumlanıyor.

Başta Amerika olmak üzere hür dünya Trump’ın kararlarına itiraz ediyor. İnsanlar mağdur olmasın diye gönüllü avukatlar devreye giriyor, New York’taki JFK Havaalanında mescidde ya da camide değil, açık havada Cuma namazı kılıyor ya da havaalanlarında namaz kılan Müslümanlar, Müslüman olmayan insanlar tarafından korumaya alınıyor.

Aynı şekilde dünyanın pek çok ülkesinde ve şehrinde Trump’ı ve onun gibi düşünenleri kınayan toplantılar, yürüyüşler ve mitingler yapılıyor. En çok itiraz etmesi gereken ve beklenen İslam ülkeleri ise çoğunlukla sessiz. Türkiye de Trump’ın kararları karşısında sessizliğe bürünmüş durumda. Daha da ötesi, bazı TV programlarında Trump güzellemeleri yapılıyor. Neymiş, önceki ABD Başkanları münafıklık yaparak Müslümanlara gizliden gizliye tuzak kurarken, Trump bu düşmanlığını aleni, açıkça ‘mertçe’ yapıyormuş! İyi de açık ya da gizli düşmanlık yapanların tamamına itiraz etmek gerekmez mi? “Trump’a itiraz edin, Obama’ya etmeyin” diyen mi olmuştu? Yanlışı kim yaparsa yapsın ona itiraz etmek hepimizin vazifesi değil mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar