Dünyayı ateşe atan adam

Amerika Birleşik Devletleri’ne ‘başkan’ seçilen Donald Trump, ilk günden itibaren attığı adımlarla sadece ülkesi Amerika’yı değil, bir bakıma dünyayı da ateşe atıyor, atmaya...

Amerika Birleşik Devletleri’ne ‘başkan’ seçilen Donald Trump, ilk günden itibaren attığı adımlarla sadece ülkesi Amerika’yı değil, bir bakıma dünyayı da ateşe atıyor, atmaya çalışıyor.
ABD Başkanı Trump’ın ilk icraatlarından biri de 7 Müslüman ülkeden vatandaşların ABD’ye girişine 90 günlük yasak getiren başkanlık kararnamesini imzalaması olmuştu. Bu karar sadece Amerika’yı ya da kararın muhatabı olan 7 Müslüman ülkeyi ilgilendirmiyor. Dolaylı da olsa bütün İslam ülkelerini ve dünyanın diğer ülkelerini de ilgilendiriyor.

Trump’ın bu kararı, sayısı her gün artan sayıda eyalet tarafından itiraz görüyor ve askıya alınıyor. Daha da önemlisi Amerika’da yaşayan ırkları ve inançları farklı on binlerce insan bu yanlışa, bu haksızlığa itiraz ediyor. Yetmiyor, başka inançlara mensup avukatlar havaalanlarında nöbet tutuyor ve bu kararın mağdur ettiği Müslümanları savunmak için ücretsiz dilekçe yazıyorlar. İşte bu tavır, Trump ya da onun gibi düşünenlerin hesaplamadığı bir ‘insanlık, insaniyet ortak noktası’nı bütün dünyaya göstermiş oldu. Haklı tepkiler bu şekilde devam ettiği müddetçe, Trump ve ekibinin keyfi arzularının pek de kabul görmesi mümkün görünmüyor. New York federal mahkemesinden sonra California, Virginia, Washington, Massachusetts eyaletlerindeki federal mahkemeler de Trump’ın kararına itiraz etmiş durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 105 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar