Trump kaybeder, insanlık kazanır

Amerika Birleşik Devletleri’nin başkanlık koltuğuna oturan Donald Trump’ın Müslümanlar hakkında iyi şeyler düşünmediğini bilmeyen yok.Daha adaylık günlerinde “Müslümanları ABD’den...

Amerika Birleşik Devletleri’nin başkanlık koltuğuna oturan Donald Trump’ın Müslümanlar hakkında iyi şeyler düşünmediğini bilmeyen yok.
Daha adaylık günlerinde “Müslümanları ABD’den kovmak lazım, kovacağım” anlamında beyanlarda bulunan bir liderden ‘dostluk’ beklemek kolay değil.

Nitekim Trump, koltuğa oturur oturmaz Müslüman ülkelerden bazılarının vatandaşlarına vize zorluğu çıkararak yasak listesi yayınladı. Fakat Trump’ın muhtemelen beklemediği gelişmeler de yaşanıyor. ABD Başkanının Müslümanları dışlayıcı tavrına karşı ‘insanlık, insaniyet’ harekete geçiyor ve Müslüman olmadıkları halde pek çok insan “Biz de Müslümanız. Müslümanlara ayrımcılık yapamazsınız. Beni de Müslümanların listesine yaz” demeye başladı.

ABD’nin kalbi olarak bilinen New York şehrinde binlerce Amerikalının, ABD Başkanı Donald Trump’ın Müslümanların ülkeye girişine sınırlama getireceğine ilişkin muhtemel kararına karşı “Hepimiz Müslümanız” sloganıyla gösteri düzenlemesi önemli bir gösterge değil mi?

ABD’nin en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi’nin (CAIR) düzenlediği miting ve yürüyüşte bir araya gelen binlerce Amerikalı, Trump’ı göçmenlik ve Müslüman karşıtı politikaları nedeniyle protesto etmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar