Adalet 'alt komisyon'da mı?

Türkiye’nin en az eğitim kadar önemli dertlerinden biri de adalet meselesidir. Adaletin tecelli etmediği ya da geç tecelli ettiği herkesin kabul ettiği bir mesele. Türkiye'yi idare edenler de bunu ifade ve itiraf ediyor.Ankara'da düzenlenen...

Türkiye’nin en az eğitim kadar önemli dertlerinden biri de adalet meselesidir. Adaletin tecelli etmediği ya da geç tecelli ettiği herkesin kabul ettiği bir mesele. Türkiye'yi idare edenler de bunu ifade ve itiraf ediyor.
Ankara'da düzenlenen "Adlî Veri Bankası Tanıtım Töreni"nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım da aynı meseleye dikkat çekmiş. Yıldırım, adliye saraylarının, bulundukları il ve ilçenin en gösterişli ve itibarlı binaları haline geldiğini belirterek, "Çünkü adalet mülkün temeli. Adalet olmayan yerde hiçbir şey olmaz. Onun için hepimizin, hepinizin görevi, adaletin gecikmeden tecellisi için bütün imkânları seferber etmemiz lâzım" demiş. (AA, 26 Ocak 2016)

Başbakan Yıldırım, şunları da söylemiş: "Adalette, kalkınmada çok daha fazla şeyi çok daha önce yaptık, ama adaletteki yapacaklarımızda biraz geciktik. Çünkü maalesef ihanete uğradık. (...) Olağanüstü hal dolayısıyla memuriyetten çıkarılanlarla ilgili yargı yolu biliyorsunuz kapalıydı ve bu yüzden de 70 bin civarında dosya, bireysel başvuru ile Anayasa Mahkemesinde bekliyordu. Şimdi en son yaptığımız düzenleme ile itiraz yolunu hukukî bir zemine kavuşturduk. (...) İleride bu dâvâların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitme ihtimaline karşı bir yeni düzenleme yaptık, bir itiraz komisyonu oluşturduk. Bu itiraz komisyonu 7 kişiden oluşturulacak. (...) Bu inceleme sonunda ya görevine iade edilecek ya da 'İdarenin verdiği karar doğrudur' diyecek. (...) Böylece, bütün mağduriyetleri ortadan kaldıracak."

Hemen ifade edelim ki adalet olmadan hiçbir şeyin olmayacağının tekraren ilân edilmesi isabetli olmuştur. Türkiye'nin en önemli dertlerinden biri budur. Aynı şekilde bu ihtiyaç en üst seviyede yeniden dile getirildiğine göre adaletin iyi işlemediği de ifade edilmiş oluyor. O halde başka meselelerle meşgul olmak yerine adaleti çok acil bir şekilde tesis etmekten başka çare yoktur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar