Krizlerin de çaresi var

Ölümden başka her derdin çaresi olduğuna göre, yaşanan ekonomik krizlerin de çaresi, devası, çıkış yolu vardır ve bulunabilir.Ancak bu yolu bulmak çok da kolay değil. En başta hastalığa...

Ölümden başka her derdin çaresi olduğuna göre, yaşanan ekonomik krizlerin de çaresi, devası, çıkış yolu vardır ve bulunabilir.
Ancak bu yolu bulmak çok da kolay değil. En başta hastalığa, yaşanan ekonomik krize doğru teşhis koymak icap ediyor. Krizin varlığı inkâr edilir ve yanlış politikalarda ısrar edilirse Allah muhafaza etsin kriz derinleşir ve daha ağır faturalar ortaya çıkabilir.

Ekonomi yazarı Prof. Dr. Göngör Uras, doların değer kazanmasını yorumladığı yazısında “Doların yükselişi kendi kendine durmaz. Merkez Bankası’nın döviz tanzim satışıyla da durmaz, faizi arttırmasıyla da... Ama doların yükselişini durdurabiliriz. Durdurmaya mecburuz” demiş.

Uras’ın krize teşhisini özetleyerek aktarabiliriz: “Bu gibi durumlarda yapılması gerekenler belli. (...) Bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı, dolar 3.86 TL oldu. Bir ayda yüzde 10 arttı. Gene hiçbir şey yapılmazsa dolar dur durak bilmez. Pahalı faturalar öderiz. Beklemeden, yapılması gerekenleri sıralayayım:

“1- Kaptan atanacak: Ekonominin tek sözcüsü kaptan olacak. Kaptan, içeride olduğu kadar dışarıda da tanınan, ismi güven veren biri olacak. Çünkü kaptanın içeriden çok dışarıda işi olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar