Endişe duyanlar haksız mı?

Yapılan yanlışlara yerinde ve zamanında haklı itirazlar ve ikazlar yapılmazsa hatalar zincirleme olarak devam eder. İdareciler, yaptıkları işlere itiraz edilmesini arzu etmez, ama haklı itirazlar onların da menfaatleri...

Yapılan yanlışlara yerinde ve zamanında haklı itirazlar ve ikazlar yapılmazsa hatalar zincirleme olarak devam eder. İdareciler, yaptıkları işlere itiraz edilmesini arzu etmez, ama haklı itirazlar onların da menfaatleri içindir.
Bilhassa OHAL’in ilanından sonra Kanun Hükmünde Kararnamelerle yapılan bazı icraatların uzun dönemde Türkiye’nin menfaatine olmadığı anlaşılıyor. Şimdi ve hemen yapılması gereken itirazlar yapılmazsa sonradan çıkması muhtemel ekonomik faturaları yine hep birlikte ödemek durumunda kalırız.

OHAL’in ilân edildiği ilk günlerde dile getirilmeyen bazı endişeler artık iktidarı destekleyenler tarafından da gündeme taşınıyor. Çok misaller var, bazılarını hatırlamak faydalı olabilir.

Ahmet Taşgetiren ilgili yazının bir yerinde şöyle demiş: “Şimdi diyelim, ‘mallara el koyma’ kararları patır patır veriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar