2017 eğitim yılı olsa...

Türkiye’yi idare edenlerin de itirafıyla eğitim noktasında ‘kayıp yıllar’la karşı karşıyayız.Görünüşte eğitim için gayret sarfediliyor, ama ortaya çıkan neticeden hiç kimse...

Türkiye’yi idare edenlerin de itirafıyla eğitim noktasında ‘kayıp yıllar’la karşı karşıyayız.
Görünüşte eğitim için gayret sarfediliyor, ama ortaya çıkan neticeden hiç kimse memnun değil. Öğrenci de, veli de, öğretmen de idareci de eğitim sistemindeki sıkıntılardan yana şikâyetçi.

Yeni yılda eğitimin gündem maddesi olması temenni etmek durumundayız. Tabii ki bu gündem olma hali iş olsun diye değil, gerçekten çare ve çözüm bulmak için olmalı.

Teröre çözüm için oluşturalan “Akil Adamlar Heyeti”nde de yer alan yazar Ahmet Taşgetiren de eğitimdeki sıkıntılardan yana şikâyetçi. Şöyle demiş: “(...) Eğitim alanındaki sıkıntının en bariz göstergesi [AKP döneminde/FÇ] 6 bakan değişikliğidir. AK Parti, koalisyon hükümetlerinden rahatsızdır, istikrarı hayati önemde bulmaktadır, bunun için sistemi değiştirip, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmektedir, ama Milli Eğitim gibi, geleneğin çok daha hayati değerde olduğu bir bakanlıkta, 6 bakanın değişmesine mani olamamıştır. Neden, çünkü o alanın bakanını bulamamıştır. Nokta.” (Star g., 30 Aralık 2016)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 104 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar