Bin adım sonrası

Tecrübelerden süzülen sözlere itibar etmek her zaman kazandırır. Atalarımız, "Bin düşünüp bir söyle"meyi tavsiye ederken, herhangi bir konuda adım atarken bir sonraki değil, mümkün olsa bin sonraki...

Tecrübelerden süzülen sözlere itibar etmek her zaman kazandırır.

Atalarımız, "Bin düşünüp bir söyle"meyi tavsiye ederken, herhangi bir konuda adım atarken bir sonraki değil, mümkün olsa bin sonraki adımı düşünmek gerektiğini hatırlatmışlardır.

"Bin düşünüp bir adım at"ılması icap eden konulardan biri de dış politika ve komşu ülkelerle ilişkilerdir. Bazen olur ki atılan bir adım, sonrasında büyük faturalar ödenmesine sebep olur. İdarecilerin siyasî ve sosyal konularda atacakları adımlardan önce bunu düşünmesi, isabetli hareket etmelerine de sebeptir.

Derin çelişkilerin yaşandığı bir nokta da Suriye politikaları oldu. Her defasında hatırlatmak icap ettiği üzere 3 ayda bitmesi beklenen bir kargaşa netice olarak 5 yıldan fazla sürdü ve bir ülke baştan sona tahrip edildi. Komşumuz Suriye'nin 'normal'e dönmesi acaba kaç yıl daha sürecek? Ve ortaya çıkan maddî fatura nasıl ödenecek? Bu faturanın ülkemize yansıması ne ölçüde olacak? Bunların hepsi tartışma konuları arasında yer alıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar