Ne kadar huzur, o kadar yatırım

Ekonominin iyileşmesi için dahi; hak, hukuk ve adaletin tam anlamıyla temin edilmesi icap ettiğini hatırlattıkça bazıları memnun olmuyor. Ekonomi ile hukukun, zenginlik ile adaletin ne alâkası olabilir diye düşünenler de...

Ekonominin iyileşmesi için dahi; hak, hukuk ve adaletin tam anlamıyla temin edilmesi icap ettiğini hatırlattıkça bazıları memnun olmuyor. Ekonomi ile hukukun, zenginlik ile adaletin ne alâkası olabilir diye düşünenler de var.
Gazetelerde yer alan bir haber hak, hukuk, adalet, huzur ve barışın olmadığı yerlerde ‘ot’ dahi bitmediğini akla getiriyor. Hatırlanacağı üzere hemen her yıl yeni yatırım paketleri ve teşvikleri ilân ediliyor. Doğu ve Güneydoğu illerimizde ekonomik yatırımların artması için hakikaten cazip yatırım teşvikleri veriliyor. Buna rağmen arzu edilen yatırımların yapıldığı söylenebilir mi?

Tabiî ki bu sıkıntı sadece günümüzün meselesi değil. Geçmiş yıllarda da çok sayıda teşvik paketi açıklandı ve arzu edilen yatırımlar olmadı.

Açıklanan yeni bilgilere Eylül’de verilen 248 yatırım teşvik belgesinde aslan payını yine Batı illerini kapsayan 1 ve 2. bölge almış. Yüzde 90 vergi indirimi, prim desteklerine rağmen 6. bölgenin [Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van] payı yüzde 10’da kalmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar