İslamı doğru anlat

Fıtrat dini olan İslamı doğru anlayıp yaşayamadığımız için başta Avrupa olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde İslamdan korkanlara rastlanıyor.Bu korku öyle bir hal almış ki BM ve AB...

Fıtrat dini olan İslamı doğru anlayıp yaşayamadığımız için başta Avrupa olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde İslamdan korkanlara rastlanıyor.
Bu korku öyle bir hal almış ki BM ve AB gibi uluslar arası kuruluşlar dahi bu korkunun ortadan kaldırılması için çalışmalar yapmak mecburiyetinde kalıyor. Çünkü bu korku, korkanlara da, onların yaşadığı ülkelere de fayda vermiyor; aksine huzurlarını kaçırıyor.

Her fırsatta ifade edilmeye çalışıldığı üzere ‘İslamofobi’yi azaltmak ve ortadan kaldırmak için güzel örnekleri ortaya koymak gerekir. Temel prensiptir: İnsan bilmediği ve yetişemediği şeye düşman olur. İslamdan korkanlar, onu kötüleyenler İslamı gerçekten tanımıyorlar ya da gerçek İslamı bilmiyorlar. İnsanlar bilmedikleri ya da yanlış bildikleri için ‘İslamdan korku’ hadisesi ile karşılaşılıyor.

“İslamdan korku”nun yaygın olduğu ülkelerden biri de Amerika. Bilhassa 11 Eylül 2001 “İkiz Kule” saldırısı bazı mahfillerde bu korkuyu yaymak için vesile kılındı. O günkü propaganda bu saldırı Müslümanların yaptığıydı. Dünyanın daha önce şahit olmadığı bir tür intihar saldırısı yapanlardan insanların ürkmesi tabii idi ve öyle de oldu. Ancak daha sonra hadisenin bir ‘ifsat şebekesi işi’ olduğu anlaşıldı ve daha çok sayıda insan İslamla tanışma şerefine nail oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar