Dünyayı çocuklar yönetsin

Dünyayı çocuklar yönetmiş olsa muhtemeldir ki dünya daha huzurlu olurdu.Ne yazık ki büyüklerin sebep olduğu keyfî savaşların en büyük faturasını da çocuklar ödüyor. Suriye başta olmak...

Dünyayı çocuklar yönetmiş olsa muhtemeldir ki dünya daha huzurlu olurdu.
Ne yazık ki büyüklerin sebep olduğu keyfî savaşların en büyük faturasını da çocuklar ödüyor. Suriye başta olmak üzere savaşların yaşandığı ülkeler buna en büyük şahit değil mi?

Geçen yıl (Eylül 2015) Muğla’nın Bodrum ilçesi sahillerinde ‘mülteci teknesi’nin batması neticesi boğulan ve cesedi karaya vuran ‘Aylan Kurdi bebek’ dünya idarecileri kısmen uyandırmış ve savaşın çirkinliğini herkese göstermişti.

Savaşın yaşandığı ülke ve şehirlerde her zaman “Aylan bebek” benzeri hadiselerle karşılaşılıyor. “Aylan bebek”ten sonra yakınlarda “Ümran bebek” hadisesi yaşandı. Halep’te hava saldırısında evi bombalanan (17 Ağustos 2016) 5 yaşındaki Ümran Dakneş, enkaz altından kurtarılmış ve kanlı yüzüyle ambulansta çekilen fotoğraflar insanlığın bir defa daha uyanmasına vesile olmuştu.

Ümran’ın fotoğrafı okyanus ötesindeki bir çocuğu da çok etkilemiş olacak ki New York’ta yaşayan Alex, ABD Başkanı Barack Obama’ya bir mektup yazarak yardım talep etmiş. 6 yaşındaki Alex, başkan Obama’dan Halep’te ambulanstaki yaralı görüntüsüyle dünyanın dikkatini çeken Ümran’ı evlerine getirmelerini istemiş. (22 Eylül 2016)

Beyaz Saray’ın web sitesinden de yayınlanan mektupta 6 yaşındaki New York’lu Alex şöyle demiş: “Sevgili Başkan Obama, Suriye’de ambulansa alınan çocuğu hatırladınız mı? Lütfen onu alıp bizim eve getirebilir misiniz? Ona aile oluruz. O da bizim kardeşimiz olur.”

Okulda Suriyeli bir arkadaşı olduğunu da yazan New York’lu Alex, “Onu Ömer’le tanıştırırım. Birlikte oyun oynarız. Onu doğum günü partilerine dâvet ederiz. (Ümran) Oyuncaklarını buraya getiremeyeceği için küçük kardeşim Catherine büyük beyaz çizgili tavşanını onunla paylaşır” demiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 105 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar