Demokrasi kadar ekonomi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes de Türkiye’nin dertlerine dikkat çeken tesbitlerde bulunmuş.Cansen Başaran Symes, TÜSİAD’ın 46. Olağan Genel...

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes de Türkiye’nin dertlerine dikkat çeken tesbitlerde bulunmuş.
Cansen Başaran Symes, TÜSİAD’ın 46. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ‘zedelenen değerler’den de bahsetmiş.

Türkiye’nin dertleri ve problemleri sıralandığında bunlara sebep olan ‘kabahatli’ler arasında iş adamları dernekleri de sayılır. Büyük çoğunluk, ‘zengin devlet/millet’ olamayışımızda, milleti düşünmeyen sanayicileri de sorumlu tutar ve bu kanaate sahip olmakta haksız da sayılmazlar.

Her ne ise, “iyiye ‘iyi’ demek lâzım” prensibi gereği, TÜSİAD Başkanı’nın tesbitlerini dikkate almak gerektiğini hatırlatalım. “Hep birlikte el ele vererek, terörün ve kutuplaşmanın ülkemizde kökleşmiş bu kardeşlik ortamını bozmasına izin vermemeliyiz” diyen Symes şunları ilâve etmiş: “Neredeyse 10 yıldır süren küresel kriz 20. yüzyılda oluşturulmuş özgürlükçü demokratik değerleri zedeler noktaya geldi. Eğer dünya yeniden özgürlükçü demokratik değerlere dönüş istikametinde hareket etmez ise aslında ekonomik krizden çıkmak daha zorlaşacak. Yeni iktisadi düzende kapsayıcı büyüme ve yenilikçi rekabet, özgürlükçü, demokratik bir yapıyı, şeffaf, hesap verebilir bir hukuk devletini gerektirmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar