‘Parti evi’ndeki kavga

AKP kurucusu, Eski Bakan ve Milletvekili Hüseyin Çelik, parti içi işleyişle ilgili ciddî eleştiriler yapmış.Elbette, “(Kamuoyuna) Dün yapmadığı eleştirileri bugün niçin yapıyor?” diyerek dikkate...

AKP kurucusu, Eski Bakan ve Milletvekili Hüseyin Çelik, parti içi işleyişle ilgili ciddî eleştiriler yapmış.
Elbette, “(Kamuoyuna) Dün yapmadığı eleştirileri bugün niçin yapıyor?” diyerek dikkate almak istemeyenler olabilir. Ancak eleştiriler, “Akıl için yol bir”i gösteriyor.

Parti kurulmadan önce partinin programını yazmak üzere görevlendirilen 11 kişiden biri olduğuna dikkat çeken eski bakan Çelik, “Üzülerek görüyorum ki: Bu 11 kişiden biri hariç hiçbiri şu anda partide karar alma mercilerinde değil. Çoğunluğu ise partiden ya kopmuş veya koparılmış durumdadır” değerlendirmesini yapmış.

‘Parti içi mesele’ler bizi doğrudan ilgilendirmeyebilir. Ancak, eleştiriler ‘parti içi’ ile sınırlı görünmüyor. Çelik, başka tesbitler de yapmış. “Siz üç dönem kuralına takıldınız, şikâyete hakkınız yok” anlamına gelecek bir soru üzerine Hüseyin Çelik şöyle cevap vermiş: “Üç dönem kuralı, partinin merkez teşkilâtında görev almaya mani değildir, milletvekilliği ile ilgilidir. Kaldı ki bu kural, 1 Kasım’da ortadan kalktı. Bence esas üzerinde durulması gereken konu şudur: AK Parti denilince ilk akla gelen 50 ismin yüzde 98’i mekanizmanın dışındaysa bu kimin suçudur? Tüm bu insanlara ‘hain’, ‘dâvâya ihanet etti’ muamelesi mi yapacaksınız? Yoksa sıkıntıyı başka bir yerde mi arayacaksınız?”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar