Oyun içinde oyun

Çok tehlikeli ve tuzaklarla dolu bir yoldan ilerlediğimiz her halde inkâr edilemez. Hem içeride hem de dışarıda onlarca, yüzlerce problemle karşı karşıyayız. Gündemleri alt-üst eden ‘uzun gün’ler...

Çok tehlikeli ve tuzaklarla dolu bir yoldan ilerlediğimiz her halde inkâr edilemez.

Hem içeride hem de dışarıda onlarca, yüzlerce problemle karşı karşıyayız. Gündemleri alt-üst eden ‘uzun gün’ler yaşıyoruz. Hiç hesapta yokken komşu ülkelerimizle kavgalı duruma düşüyor, ‘terör bitti, bitiyor’ diye umarken birden alevlerin göklere yükseldiğine şahit oluyoruz.

Gerilimin yüksek olduğu zamanlarda sükûnet çağrısı yapanlara daha fazla ihtiyaç vardır. ‘Keskin sirke’nin en başta ‘küp’üne zarar verdiği, atalarımızın tavsiyesi arasında yer aldığını hatırda tutmakta fayda var. 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu içte ve dışta büyük problemlerle boğuşan Türkiye’nin her zamankinden daha fazla birlik beraberlik ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken bir açıklama yapmış. Kimileri böyle açıklamaları ‘sıradan’ olarak görebilir. Ancak gerilimi düşürücü, oyunları ve tuzakları hatırlatan beyanlara her zaman ihtiyaç vardır. 

“Oyun var, tuzak var” demek; hadiseleri komplo teorilerine bağlamak olarak görülmemeli. Elbette işin içinde ‘komplo’ da olabilir, fakat bu ihtimal tuzakların varlığını görmeye mani olmamalı.

Elbette “Oyuna gelmeyelim” benzeri çağrılar bir defaya mahsus bir çağrı değil. Sürekli oyun ve tuzakların kurulduğu bir ülkede, bir bölgede, bir coğrafyada; “Oyunları bozalım, tuzaklara düşmeyelim” çağrıları da mecburen tekrarlanır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar