Vicdanlı büyüme

Her şeyin paradan ibaret görülmesine iş dünyası da itiraz etmeye başladığına göre, tartışma büyüyecek demektir. Antalya’da yapılan G20 (20 ülkenin bir arada olduğu grup) toplantılarında...

Her şeyin paradan ibaret görülmesine iş dünyası da itiraz etmeye başladığına göre, tartışma büyüyecek demektir.

Antalya’da yapılan G20 (20 ülkenin bir arada olduğu grup) toplantılarında konuşan Koç Holding yöneticisi Ali Koç, “Kapitalizm ortadan kalkmalı” anlamında beyanlarda bulunmuştu. Bu tesbit, iki yönlü olarak tartışıldı. Ekseriyet, söze değilde söyleyene itiraz etti. Çünkü sözün sahibi o cenahın temsilcisi gibi görünüyordu.

Bu tesbite destek mahiyetinde başka açıklamalar da yapıldı. 

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay da “Kapitalizmin insanîleştirilmesi” gerektiğini söylemiş. Bodur, “Bir türlü azaltılamayan gelir adaletsizliği, terörün yolculuğunu hızlandırdı. Ya vahşi kapitalizme bir dur deyip refahı yeryüzüne yayacak bir kapsayıcı büyüme dönemine geçeceğiz ya da terörün yarın hangi başşehrin kapısını çalacağına dair papatya falı açmaya devam edeceğiz” demiş. 

Dünyanın bir yol ayrımında olduğuna dikkat çeken Zeynep Bodur Okyay, küreselleşmenin sadece paranın, yatırımın, teknolojinin yaygınlaşmasına değil, aynı zamanda nefret ve kötülüğün dünya üzerinde yayılmasına sebep olduğunu hatırlatmış. Okyay, şunları da söylemiş:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar