Darbecilerin özür borcu var

Son yıllarda ‘ak’ ile ‘kara’ o kadar birbirine karıştı ve karıştırıldı ki, hakikati görmek ve göstermek iyice zorlaştı.Önceleri rüyalarda görülmeyen hadiseler yaşanır oldu....

Son yıllarda ‘ak’ ile ‘kara’ o kadar birbirine karıştı ve karıştırıldı ki, hakikati görmek ve göstermek iyice zorlaştı.
Önceleri rüyalarda görülmeyen hadiseler yaşanır oldu. Çok büyük dâvâlar, gözaltılar, tutuklamalar ve yargılamalar yaşandı. Karşılıkli iddialar havada uçuştu ve hangi iddianın doğru olduğu şüpheli hale geldi.

“Ergenekon Dâvâsı” da bunlardan biri. Uzun süren yargılamalar, mahkûmiyetler, itirazlar, yeniden yargılamalar... Aradan yıllar geçti. Adalet sistemi ‘son karar’ını verebilmiş değil.

Ergenekon ve benzeri dâvâlarda nelerin yaşandığını kamuoyu kısmen biliyor. Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde yapılan “Ergenekon’ dâvâsının temyiz incelemesi”nin ikinci duruşmasına, Genelkurmay eski Başkanlarından İlker Başbuğ da katılmış. Başbuğ’un mahkemede söyledikeri medyada geniş yer bulmuş. Bir nokta dikkatimizi çekti. Bir gazetedeki haberin ilgili bölümü şöyle:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar